Jurygenrepet inför semi 1 i Eurovision 2022

EUROVISION 2022. Just nu sänds jurygenrepet inför morgondagens första semifinal i Turin. I sändningen uppträder de 17 artister som tävlar om finalplatserna samtidigt som jurygrupperna röstar även om inga resultat presenteras ikväll.

Vi följer hela sändningen nedan och kommenterar vad som händer. Spoilers förekommer, däremot lägger vi inte ut ljudklipp. Notera att alla resultat som presenteras är bara fejk då produktionen testar alla system inför det riktiga avgörandet imorgon.

 

Vad är ett jurygenrep?

Ett Eurovision-jurygenrep är som en direktsändning minus att inget går ut i TV-rutan, vilket gör att tillfället kan ses som en slags generalrepetition inför det som komma skall dagen därpå. Däremot som namnet antyder är det vid detta tillfälle som de nationella jurygrupperna avlägger sina poäng, förvisso i hemlighet, så det gäller för artisterna att ge allt som om det vore direktsändning. Däremot kommer jurygruppernas resultat inte att avslöjas förrän senare och det är först kvällen därpå i direktsändningen som juryernas resultat läggs ihop med tittarnas resultat.

I övrigt repeteras innehållet i sändningen med allt från den inledande öppningsakten till tävlingsbidragen, omröstningen och mellanakter. Produktionen repeterar även momenten gällande vilka tio som har gått till final, men detta är endast fejkresultat inför den riktiga sändningen.

Skulle något haverera i direktsändningen är det jurygenrepens inslag som används som reserv till direktsändningen.

 


2 kommentarer

  1. Kim skriver:

    Vart kan man se jurygenrepet


 

Kommentera