Inför Melodifestivalen 2017: deltävling 3

MELODIFESTIVALEN 2017. Lördagen den 18:e februari 2017 avgjordes den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2017 från VIDA Arena i Växjö. I denna artikel finns all viktig information inför sändningen.

 

Inför: Melodifestivalen 2017s tredje deltävling

 • Datum: 2017-02-18
 • Tid: 20:00 – 21:30 CET
 • Plats: VIDA Arena, Växjö
 • Röstningsprocess: 100% tittarröster: telefon-, SMS- och applikationsröstning två tävlingsomgångar.
 • TV-bolag/Stream: SVT1/SVT Play – Länk

 

Panelen inför: Så har det blivit dags för den tredje #melfest-veckan att äga rum, som denna gång sänds från Växjö. Vad kan då sägas om vad denna stad bjuder på för startfält? Jo i stort sett innehåller det startfältet bara unga popartister som t.ex. Robin Bengtsson, Jasmine Kara, Anton Hagman, Krista Siegfrids och The Fooo Conspiracy. Dessutom tävlar årets äldsta artist här – Owe Thörnqvist, som debuterar som artist i Melodifestivalen även om han tidigare varit låtskrivare till MF-bidrag på 1960-talet. Intressant är även gällande duon Bella & Filippa där Bella är den första artisten som är född på 2000-talet att medverka i “stora” Melodifestivalen.

Övrigt: Under kvällen kommer vi inte bara få stifta bekantskap med de tävlande artisterna utan det blir även några mellanakter. Bland annat framför Clara Henry & Alcazartjejerna Lina & Tess en akt tillsammans. Hela tidsschemat finns här.

 

Röstningsregler & tävlingsupplägg

Spelreglerna för deltävlingen följer tidigare års upplägg genom två röstningsomgångar och telefon-, SMS- och hjärtröster (den senare via Melodifestivalens app). I första omgången framträder respektive artist live på scenen medan tittarna kan rösta. Sedan hålls en snabbgenomgång och kort därefter stängs telefonslussarna och resultatet läses av. De fem bidrag som vid det tillfället har flest röster går vidare, medan sexan och sjuan åker ut.

Därefter påbörjas en ny röstningsomgång utan att de tidigare rösterna nollställs. De fem bidragen spelas upp i en kortare snabbrepris innan slussarna stängs på nytt och resultatet läses av. De två bidrag som nu har fått flest totalröster går till final; bidragen med tredje och fjärde flest röster går till Andra chansen medan totalfemman åker ut.

Observera att du kan endast rösta fem gånger per bidrag genom hjärtröster. Vill du telefon- och/eller SMS-rösta så kan du göra det max 20 gånger per nummer (det billigare respektive det lite dyrare – det som skänker pengar till Radiohjälpen).

Mer om Deltävling 3 och fakta om artisterna, läs här.

Mycket nöje!

/ESC-Panelens skribenter

 

Startfältet

mf17_df3_all

De tävlande i Växjö. Foto: ESC-Panelen.

 

1. Robin Bengtsson – ”I Can’t Go On”
Text &/musik: David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg


 

2. Krista Siegfrids – ”Snurra min jord”
Text &/musik: Krista Siegfrids, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Gabriel Alares


 

3. Anton Hagman – ”Kiss You Goodbye”
Text &/musik: Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback


 

4. Jasmine Kara – ”Gravity”
Text &/musik: Anderz Wrethov, Jasmine Kara


 

5. Owe Thörnqvist – ”Boogieman Blues”
Text &/musik: Owe Thörnqvist


 

6. Bella & Filippa – ”Crucified”
Text &/musik: Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs


 

7. FO&O – ”Gotta Thing About You”
Text &/musik: Robert ”Mutt” Lange, Tony Nilsson


 

Melodifestivalklubbens publikundersökning

Under fredagskvällen (17/2) genomfördes det första publika genrepet i VIDA Arena. Efteråt genomförde svenska Melodifestivalklubben sin publikundersökning där de frågade publiken vem de har som favorit. Så här röstade de:

 

 1. Robin Bengtsson – “I Can’t Go On” (31,1%)
 2. Jasmine Kara – “Gravity” (17,6%)
 3. FO&O – “Gotta Thing About You” (17,1%)
 4. Anton Hagman – “Kiss You Goodbye” (11,7%)
 5. Owe Thörnqvist – “Boogieman Blues” (8,0%)
 6. Bella & Filippa – “Crucified” (5,4%)
 7. Krista Siegfrids – “Snurra min jord” (3,3%)

 

Enligt veckans genrepspublik blir det således Robin Bengtsson som tar en överlägsen seger, och han tar med sig Jasmine Kara till final, medan förhandsfavoriten FO&O bara skulle gå till Andra chansen med Anton Hagman. Och Owe Thörnqvist går alltså vidare till andra omgången, precis som Roger Pontare gjorde förra veckan. Notera att Jasmine Kara fick ta om sitt bidrag två gånger p.g.a. teknikstrul, vilket möjligen kan ha genererat några fler röster. Totalt svarade 615 personer i denna undersökning.

Hur röstade då ni läsare i vår undersökning? Jo det resultatet dyker upp först i en artikel ikväll lördag kl. 18:00 CET. Missa inte det!

 

Vem har du som favorit ikväll? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera