Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 


INFÖR MELODIFESTIVALEN. Den första deltävlingen i Melodifestivalen 2017 avgjordes i VIDA Arena i Växjö, lördagen den 18:e februari 2017. Sju tävlande gjorde upp om två platser i finalstartfältet samt två platser i uppsamlingsheatet Andra chansen.

 

Röstningsinfo

I programmet framträdde de sju tävlande med varsin låt, samtidigt som tittarna kunde rösta på sina favoriter. När alla bidrag hade framförts hölls en snabbgenomgång, och därefter stängde slussarna tillfälligt. De fem bidrag som då hade fått flest röster fick tävla vidare, medan bidragen som placerat sig på plats 6 och 7 åkte ut.

Sedan påbörjades ytterligare en röstningsomgång utan att nollställa tidigare resultat. Röstningsomgången pågick bara under ett par minuter och efter en snabbrepris stängdes slussarna på nytt, och resultatet räknades samman. Nu lades tittarrösterna för bägge omgångarna samman, där de två bidragen med flest totalröster gick direkt till final, medan totaltrean och totalfyran gick vidare till Andra chansen. Bidraget som totalt sett blivit femma åkte ut.

 

Röstningssätten: telefon, SMS och app

Varje bidrag hade två telefon- och två SMS-nummer som man kunde ringa/SMS:a till för att avlämna röster till. Det ena telefon/SMS-numret var ett billigt nummer som bara avlade en röst, medan det andra telefon/SMS-numret var något dyrare men som förutom avlade en röst även skänkte en del av samtalskostnaden till Radiohjälpen. Det gick att ringa/SMS:a upp till 80 gånger från samma telefon och sändning.

Utöver att rösta via telefon och SMS fanns även möjlighet att rösta via en mobilapplikation, kallat hjärtröstning. Varje app-användare hade möjlighet att fördela fem röster per bidrag, alltså totalt 35 röster per sändning. Rösterna var inte knutna till ett liveframträdande utan kunde avges så länge röstningen pågick. Resultatet av engagemanget per bidrag visades genom ett bultande hjärta i bild som bultade mer ju mer folk la röster i appen.


Mer fakta

 

Startfält

mf17_df3_all

Foto: ESC-Panelen


  • Här presenteras de artister med tillhörande bidrag och låtskrivare i startordning!

1. Robin Bengtsson – ”I Can’t Go On”
Låtskrivare: David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg


2. Krista Siegfrids – ”Snurra min jord”
Låtskrivare: Krista Siegfrids, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Gabriel Alares


3. Anton Hagman – ”Kiss You Goodbye”
Låtskrivare: Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback


4. Jasmine Kara – ”Gravity”
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Jasmine Kara


5. Owe Thörnqvist – ”Boogieman Blues”
Låtskrivare: Owe Thörnqvist


6. Bella & Filippa – ”Crucified”
Låtskrivare: Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs


7. FO&O – ”Gotta Thing About You”
Låtskrivare: Robert ”Mutt” Lange, Tony Nilsson


 

Resultat


Den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2017 som ägde rum i Växjö är nu avgjord. 7 bidrag tävlade om två platser i finalen och två platser i Andra chansen. Denna gång röstade tittarna Robin Bengtsson och Owe Thörnqvist till final, medan Anton Hagman och FO&O kommer att ta plats i Andra chansen. Totalt inkom 5 756 071 röster vilket gav 557 415 kronor till Radiohjälpen.

Utöver de tävlande bjöd Clara Henry på ett eget nummer med Alcazar-tjejerna Tess & Lina med budskapet Du duger som du är och ta ingen skit. Ett viktigt ämne för unga tjejer. David Lindgren sjöng också en ”nervös”-sång om Green room för de tävlande artisterna. Programmet inleddes också med ett framträdande med publikens inskickade videoklipp till årets ”melfest”-låt.

Så här slutade deltävlingen:

 

Till Final

1. Robin Bengtsson – ”I Can’t Go On

2. Owe Thörnqvist – ”Boogieman Blues

 

Till Andra Chansen

3. FO&O – ”Gotta Thing About You

4. Anton Hagman – ”Kiss You Goodbye

 

Utslagna

5. Bella & Filippa – ”Crucified

6. Jasmine Kara – ”Gravity

7. Krista Siegfrids – ”Snurra min jord

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »