Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Artisterna till Albaniens Eurovision-uttagning 2020 är presenterade

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. I tre dagar i december (2019) kommer Albanien att välja sin Eurovision-representant till Rotterdam 2020 via uttagningen Festivali i Këngës 58. Inför det har TV-bolaget RTSH nu offentliggjort namnen på de tävlande.

 

Vilka tävlar denna gång?

Inför detta avslöjande har RTSH haft en allmän antagning för att hitta bidrag och tävlande till startfältet. Därefter har en kommitté gjort ett noggrant arbete med att lyssna igenom och slutligen välja ut totalt 20 akter som de tyckt bäst om. Vi presenterar några av veteranerna lite längre ned i artikeln, först en titt på alla tävlande.

 


 • – Albërie Hadërgjonaj
 • – Aldo Bardhi
 • – Arilena Ara
 • – Bojken Lako
 • – Devis Xherahu
 • – Eli Fara & Stresi
 • – Elvana Gjata
 • – Era Rusi
 • – Gena
 • – Genc Tukiqi


 • – Kanita Suma
 • – Kamela Islamaj
 • – Kastro Zizo
 • – Olta Boka
 • – Renis Gjoka
 • – Robert Berisha
 • – Sara Bajraktari
 • – Tiri Gjoci
 • – Valon Shehu
 • – Wendi Mancaku

Notera att inga bidragstitlar ännu är avslöjade, och att alla tävlande presenteras i bokstavsordning.

 

Artister vi känner igen från tidigare FiK-upplagor

Som synes innehåller startfältet i 2019 års upplaga av Festivali i Këngës 58 både veteraner och debutanter. Några av de bekanta namn på artister som tävlat förut som vi känner igen är Bojken Lako, Era Rusi, Genc Tukiqi, Kamela Islamaj, Renis Gjoka, Tiri Gjoci och Valon Shehu. Dessutom finns en Eurovision-veteran med i startfältet, nämligen Olta Boka som representerade Albanien i Eurovision 2008 med låten Zemrën e lamë peng.

 

Uttagning i december

Albanien brukar hålla sin Festivali i Këngës i december, och det blir inget undantag från det i år. Upplägget blir två semifinaler och en final som sänds den 19:e, 20:e och 22:a december. Albanien blir alltså klara med sitt val till Rotterdam redan före årsskiftet!

RTSH bekräftade också i sin artistkommuniké att vinnaren av FiK 58 kommer att representera Albanien i Eurovision 2020 i Rotterdam. Om nu inget annat skulle hända såklart…

 

Albanien i Eurovision 2019

I år (2019) var det sångerskan Jonida Maliqi som tävlade för Albanien i Eurovision med låten “Ktheju Tokes”. För andra året på raken tog sig Albanien till final, där man däremot slutade på 17:e plats, vilket var något sämre jämfört med hur man placerade sig året innan.

Så här såg Jonidas liveframträdande ut i finalen i Tel Aviv:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen