Albanien tar emot bidrag till sin Eurovision-uttagning 2020

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det albanska nationella TV-bolaget RTSH har nu i juli 2019 bekräftat att Albanien kommer till start till Eurovision 2020, och att det blir den traditionsenliga uttagningen Festivali i Këngës som kommer att utse artist och bidrag. En antagning för uttagningen pågår till och med 15:e september (2019).

 

Vad har hänt?

Det blir den 58:e upplagan i ordningen i Festivali i Këngës historia som kommer att avgöra vilken artist med tillhörande tävlingsbidrag som får åka och tävla för Albanien i Eurovision 2020. Detta bekräftar TV-bolaget RTSH till ESCToday.com. Mer information om hur omfattande uttagningen kommer att bli och vilket/vilka datum som den kommer att äga rum på är dock inte sagt eller presenterat. Vi får helt enkelt anledning att återkomma om detta i ett senare skede.

Vi noterar att Albanien är för närvarande ett av 14 länder som till säkra källor gett besked att de har för avsikt att delta i Eurovision 2020.

 

Antagning pågår till september

Till och med den 15:e september 2019 tar RTSH emot bidrag från artister och låtskrivare. Vi har tyvärr inte lyckats hitta något regelverk för Festivali i Këngës 58, däremot talar RTSH om vad man vill ha in från er som skickar in bidrag. Ni hittar den listan via denna länk (observera att länken är på albanska och kan eventuellt ha uppdaterats/förändrats efter att denna publicering).

Om ni vill skicka in bidrag till Festivali i Këngës så kan ni antingen lämna in det vid RTSH:s högkvarter i Tirana, eller mejla in till följande mejladress: festival@rtsh.al

 

Albanien i Eurovision 2019

I år (2019) var det sångerskan Jonida Maliqi som tävlade för Albanien i Eurovision med låten ”Ktheju Tokes”. För andra året på raken tog sig Albanien till final, där man däremot slutade på 17:e plats, vilket var något sämre jämfört med hur man placerade sig året innan.

Så här såg Jonidas liveframträdande ut i finalen i Tel Aviv:

 


 

Kommentera