Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Albanien tar emot bidrag till sin Eurovision-uttagning 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det albanska nationella TV-bolaget RTSH har nu i juli 2019 bekräftat att Albanien kommer till start till Eurovision 2020, och att det blir den traditionsenliga uttagningen Festivali i Këngës som kommer att utse artist och bidrag. En antagning för uttagningen pågår till och med 15:e september (2019).

 

Vad har hänt?

Det blir den 58:e upplagan i ordningen i Festivali i Këngës historia som kommer att avgöra vilken artist med tillhörande tävlingsbidrag som får åka och tävla för Albanien i Eurovision 2020. Detta bekräftar TV-bolaget RTSH till ESCToday.com. Mer information om hur omfattande uttagningen kommer att bli och vilket/vilka datum som den kommer att äga rum på är dock inte sagt eller presenterat. Vi får helt enkelt anledning att återkomma om detta i ett senare skede.

Vi noterar att Albanien är för närvarande ett av 14 länder som till säkra källor gett besked att de har för avsikt att delta i Eurovision 2020.

 

Antagning pågår till september

Till och med den 15:e september 2019 tar RTSH emot bidrag från artister och låtskrivare. Vi har tyvärr inte lyckats hitta något regelverk för Festivali i Këngës 58, däremot talar RTSH om vad man vill ha in från er som skickar in bidrag. Ni hittar den listan via denna länk (observera att länken är på albanska och kan eventuellt ha uppdaterats/förändrats efter att denna publicering).

Om ni vill skicka in bidrag till Festivali i Këngës så kan ni antingen lämna in det vid RTSH:s högkvarter i Tirana, eller mejla in till följande mejladress: festival@rtsh.al

 

Albanien i Eurovision 2019

I år (2019) var det sångerskan Jonida Maliqi som tävlade för Albanien i Eurovision med låten “Ktheju Tokes”. För andra året på raken tog sig Albanien till final, där man däremot slutade på 17:e plats, vilket var något sämre jämfört med hur man placerade sig året innan.

Så här såg Jonidas liveframträdande ut i finalen i Tel Aviv:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen