Inför: Riksfinalen i P4 Nästa 2020

P4 NÄSTA 2019. Idag lördag den 12:e september avgörs finalen i P4 Nästa 2020. Det är åtta artister gör upp om segern och det är radiolyssnarnas och en jurys röster som avgör vem som vinner. Förutom att kora en vinnare ska en av finalisterna utses till joker i Melodifestivalen 2021!

OBS! På grund av de restriktioner som finns kring allmänna sammankomster hålls finalen utan publik, däremot sänds den ut i Sveriges Radio P4 och i deras sociala medier.

Nedan följer fakta och startfält.

 


Fakta

 

Startfältet

Följande artister tävlar (enligt startordningen). Vi länkar till intervjuer vi gjort med artisterna samt deras tävlingsbidrag i studioversioner.

 

 

Hur utses vinnaren?

Vinnaren kommer att utses av en jury samt publikens röster, vars röster väger lika tungt. Du som lyssnare kan alltså vara med och påverka vem som ska vinna årets upplaga genom att SMS-rösta på de/t bidrag du gillar mest. Publikomröstningen är redan öppen och pågår åtminstone fram till dess att finalbidragen har framförts.

 

Så här röstar du

För att rösta skickar du ett SMS med texten p4nästa (mellanslag) låtX (byt ut X mot bidragets startnummer som är 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 eller 8). Skicka sedan SMS:et till 72250.

Det går att rösta upp till tio (10) gånger från en och samma telefon och röstningsomgång! Däremot kan du bara skicka en röst per SMS.

 

Varje röst ger ett svarsmeddelande

När du skickat ett SMS med en röst kommer du att få ett svarsmeddelande som bekräftar att du har röstat på den specifika låten. Om du däremot inte får ett svarsmeddelande kan det möjligen bero på att din telefon är spärrad för betaltjänster.

 


 

Kommentera