Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför: Riksfinalen i P4 Nästa 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


P4 NÄSTA 2019. Idag lördag den 12:e september avgörs finalen i P4 Nästa 2020. Det är åtta artister gör upp om segern och det är radiolyssnarnas och en jurys röster som avgör vem som vinner. Förutom att kora en vinnare ska en av finalisterna utses till joker i Melodifestivalen 2021!

OBS! På grund av de restriktioner som finns kring allmänna sammankomster hålls finalen utan publik, däremot sänds den ut i Sveriges Radio P4 och i deras sociala medier.

Nedan följer fakta och startfält.

 


Fakta

 

Startfältet

Följande artister tävlar (enligt startordningen). Vi länkar till intervjuer vi gjort med artisterna samt deras tävlingsbidrag i studioversioner.

 

 

Hur utses vinnaren?

Vinnaren kommer att utses av en jury samt publikens röster, vars röster väger lika tungt. Du som lyssnare kan alltså vara med och påverka vem som ska vinna årets upplaga genom att SMS-rösta på de/t bidrag du gillar mest. Publikomröstningen är redan öppen och pågår åtminstone fram till dess att finalbidragen har framförts.

 

Så här röstar du

För att rösta skickar du ett SMS med texten p4nästa (mellanslag) låtX (byt ut X mot bidragets startnummer som är 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 eller 8). Skicka sedan SMS:et till 72250.

Det går att rösta upp till tio (10) gånger från en och samma telefon och röstningsomgång! Däremot kan du bara skicka en röst per SMS.

 

Varje röst ger ett svarsmeddelande

När du skickat ett SMS med en röst kommer du att få ett svarsmeddelande som bekräftar att du har röstat på den specifika låten. Om du däremot inte får ett svarsmeddelande kan det möjligen bero på att din telefon är spärrad för betaltjänster.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen