Nina Bring: ”Jag upptäckte tidigt glädjen i att sjunga och skapa”

Foto: Amilia Öhberg Soukri

P4 NÄSTA 2020. Inför finalen i P4 Nästa fick vi en pratstund med finalisten Nina Bring som tävlar med bidraget ”Nära”. Vi är nyfikna på hennes musikaliska resa, tankarna bakom tävlingsbidraget och inte minst om möjligheten att bli joker i Melodifestivalen 2021.

 

Har alltid dragits till det musikaliska

– Jag upptäckte tidigt glädjen i att sjunga och skapa och har sedan dess alltid dragits till det kreativa!, säger Nina.

Hon kom att studera på Rytmus musikergymnasium med inriktning singer/songwriter och efter det beslöt hon sig att fokusera ytterligare på låtskrivarstudierna, vilket gjorde att hon sökte sig till Songwriters Academy of Sweden i Örnsköldsvik, där hon både skrev massa musik och började satsa mer på det egna artisteriet. Sommaren 2019 fick hon den stora äran att vara körsångare bakom Laleh på hennes sommarturné och uppträdde på stora scener som hon tidigare bara vågat drömma om.

– Detta gav mig ytterligare mersmak att sätta mitt egna artisteri på kartan! Det leder mig till var jag är idag, tävlande med min debutsingel i Riksfinal av P4-nästa!, säger Nina.

Och att vara i final i P4 Nästa 2020 tycker Nina är extra roligt.

– Jag är verkligen så tacksam att få tagit mig så här långt i tävlingen!, säger hon.

 

Veronica Maggio är idolen

Musikaliskt beskriver sig Nina som modern band influerad pop på svenska, där hon lägger mycket fokus på text och känslan i låtarna. Och en av hennes idoler som nog uppfyller flera av dessa kriterier är sångerskan Veronica Maggio. Hon har varit en stor inspirationskälla för Nina under många år.

– Jag tycker hennes låtar känns alltid så genuina och äkta, och dem har alltid fått mig på bättre humör!, säger Nina.

 

Första gången hon skickade in material till P4 Nästa

I P4 Nästa-sammanhanget är det första gången som Nina valde att skicka in ett tävlingsbidrag, vilket hon gjorde efter att ha blivit tipsad av några vänner som tävlat tidigare. En av anledningarna var att hon ville lansera sitt artistprojekt och såg P4 Nästa som en ypperlig möjlighet.

 

Vad handlar ditt tävlingsbidrag i P4 Nästa om?

– Mitt tävlingsbidrag “Nära” handlar om hur en lätt stöter ifrån sig människor när allt blir för bra för att vara sant. Att bli rädd för att sänka sina murar på grund av att en blivit ärrad tidigare, säger Nina.

 

Kan ta sig hela vägen till Melodifestivalen

Skulle det nu gå hela vägen för Nina i riksfinalen kommer hon att få sin låt spelad i P4 och senare i höst kommer den även att testas in på Svensktoppen. Detta är en möjlighet att nå ut med sin musik till en ännu större publik. Dessutom finns också det så kallade bonuserbjudandet att få tävla som artist i Melodifestivalen 2021, något som Nina inte heller skulle avböja.

– Det skulle verkligen vara en ära! Det skulle kännas superstort och vara jättekul!, säger Nina.

 

Med det så tackar vi så mycket för den här intervjun och önskar Nina Bring ett stort lycka till i P4 Nästas Riksfinal som avgörs i Västerås lördagen den 12:e september.

 


Fakta


 • Tävlingsbidrag
 • ”Nära”
 • (Bidraget har startnummer 4 av 8 i ordningen.)

 • P4-distrikt
 • Västernorrland

 • Beskriv dig själv med tre ord
 • Kreativ, empatisk och driven

 • Följ gärna Nina Bring i sociala medier:
 • Facebook: @ninabringofficial
 • Instagram: @ninabring
 • Spotify

 


 

Kommentera