Hilde & Erik: ”Vi hittar inspiration i både ny och gammal musik”

Foto: Henric Hansson

P4 NÄSTA 2020. Inför finalen i P4 Nästa fick vi en pratstund med finalistduon Hilde & Erik. Vi var nyfikna på deras musikaliska resa och tävlingsbidrag ”Som det är”, och inte minst hur de ställer sig till att eventuellt bli joker i Melodifestivalen 2021!

 

Hilde Schotte och Erik Lundahl är en musikduo som spelat tillsammans i snart tio år. De träffades på Musikhögskolan i Malmö och kände att de hade samma driv och ville samma saker musikaliskt. De startade därför ett band ihop och har utöver det haft lite andra saker vid sidan om som att spela tillsammans med artisten Shirin på turné i Sverige och utomlands. Vid sidan om samarbetet har Hilde bland annat medverkat i både Eurovision och Melodifestivalen som röstcoach till Frans och Erik har gjort allt från att ha lagat en kontrabas på ett hotellrum i Rio de Janeiro på turné till att spela rysk dragspelspunk i Moskva.

 

Hur skulle ni beskriva er musikstil?

– Veronica Maggio möter Aviici, det har varit vår ambition sen vi startade duon. Men annars skulle vi vilja säga modern svensk pop. Vi älskar popmusik och gillar sound och melodier som är enkla, men starka. Känslan är det viktigaste, vi hittar inspiration i både ny och gammal musik, säger de.

Förutom Veronica Maggio har de Oskar Linnros och gruppen Amason som idoler.

 

Deltar för första gången i P4 Nästa

Det var genom producenten Henric Pieroff som förfrågan kom om att delta i P4 Nästa 2020. Han hade fastnat för låten ”Som det är” och de blev väldigt tagna av hans produktion och kände att de ville nå ut med den. Sagt och gjort, den skickades in och kom med i P4 Malmöhus uttagning där den sedan vann. Och i slutet av augusti kom beskedet att låten gått vidare till riksfinalen, något som duon blev mycket glada över.

– Vi hoppades såklart på detta men man vet ju aldrig förrän det är klart. Vi fick en bra känsla när vi vann P4Malmöhus att vi liksom passade in och ändå stack ut, vilket gav oss hopp om riksfinalen, säger de.

 

Vad handlar ert tävlingsbidrag i P4 Nästa om?

– När man är i valet och kvalet i en relation.  Det är inte så himla enkelt, när går gränsen för när det är tillräckligt dåligt? Det frågar man sig inte om man träffar rätt person dock. Men det vet man ju inte då. ”Som det är” fångar tillståndet då saker kan kännas både bra och dåliga, samtidigt, säger de.

 

Kan bli joker i Melodifestivalen 2021

Skulle det gå hela vägen för duon i riksfinalen den 12:e september kommer de att få sin låt ”Som det är” spelad i P4 och senare i höst testas in på Svensktoppen. Utöver det finns det också ett bonuserbjudande från SVT om att bli joker i Melodifestivalen 2021 och därmed få möjligheten att synas för en ännu större publik.

 

Hur skulle det vara att få bonuserbjudandet och tävla i Melodifestivalen 2021?

– Det vore ju riktigt skoj, vilken resa det hade blivit!, säger Hilde & Erik.

 

Med det så tackar vi så mycket för den här intervjun och önskar Hilde & Erik ett stort lycka till i P4 Nästas Riksfinal som avgörs i Västerås lördagen den 12:e september.

 


Fakta


 • Tävlingsbidrag
 • ”Som det är”
 • (Bidraget har startnummer 6 av 8 i ordningen.)

 • P4-distrikt
 • Malmöhus

 • Beskriv er själva med tre ord
 • – Ihop så är vi starka, envisa och slitvargar.

 • Följ gärna Hilde & Erik i sociala medier:
 • Facebook: Hilde Schotte & Erik Lundahl
 • Instagram: @hildeschotte & @erik_lundahl
 • Spotify

 


 

Kommentera