Sanna feat. Re:Bond: ”Vi vill förmedla en styrka i att stå upp för sig själv”

Foto: Rebecka Fabris Rudmalm

P4 NÄSTA 2020. Inför finalen i P4 Nästa fick vi en pratstund med finalisten Sanna feat. Re:Bond. Vi var nyfikna på deras musikaliska resa och tävlingsbidrag ”Aldrig det”, och inte minst hur de ställer sig till att eventuellt bli joker i Melodifestivalen 2021!

 

Duon Re:Bond består av vännerna Carl Spång och Kristoffer Toth som tillsammans med sångerskan Sanna Toth nu tävlar i P4 Nästa 2020 med sitt bidrag ”Aldrig det”. Årets P4-resa började med att de vann P4 Västmanlands lokala final och nu blev utvalda av riksjuryn att tävla i riksfinalen. Vi undrar såklart hur det känns för dem att ha tagit sig hela vägen till final.

– Overkligt! Vi är jätteglada och ödmjuka inför att vi kommit såhär långt. Det är verkligen ingenting vi hade vågat hoppats på!, säger de.

 

En sång om en relation som tagit slut

Bidraget som Re:Bond och Sanna tävlar med i P4 Nästa 2020 beskriver de handlar om en relation som tagit slut, som ”jag”-personen har valt att lämna. En relation där man gled ifrån varandra och som också var ganska mycket på den andra personens villkor.

– Vi vill förmedla en styrka i att stå upp för sig själv, våga sätta sig själv i första rummet även fast det inte alltid är det enklaste valet men det bästa i det långa loppet, säger de.

 

Hur kommer det sig att ni skickade in ert bidrag till P4 Nästa?

– Vi ville ha ett mål att jobba mot. Vi har många låtidéer som bara blir liggande på hög för att det saknas en deadline eller ett mål. Att vi bestämde oss för att söka till P4 nästa gjorde att vi var tvungna att bli klara – och att också bestämma sig för att man är nöjd med resultatet, för det är svårt när man sitter i en studio, säger de.

 

Musikintresset för trion samman

Så hur började då det här samarbetet? För Kristoffer och Sanna började resan då de träffades på musiklärarutbildningen på Musikhögskolan Ingesund i Arvika där de spelade tillsammans i olika sammanhang. De blev sedermera ett par men fortsatte att spela tillsammans.

Kristoffer kom sedan att arbeta som musiklärare på Ingesunds folkhögskola och lärde då känna Carl Spång genom en kurs i studioteknik. Carl ville ha extra gitarrlektioner och kom hem till Kristoffer och Sanna där lektionerna hölls i deras kök. Medan lektionerna pågick upptäckte de att de båda älskar elektronisk dansmusik och Carl gav Kristoffer tips på olika DJ:s och producenter och de bytte lite musik med varandra.

– När jag och Sanna sedan flyttade till Västerås ett år senare och jag började jobba i Sala så hörde Carl av sig och frågade om vi skulle ta en lunch, för han satt i Sala och jobbade på bank. Vi pratade då om att vi skulle försöka göra lite musik tillsammans och de mynnade ut i Re:Bond, säger Kristoffer.

 

Samarbete mellan två duos

Till duons första låt ”I Run” frågade de om Sanna ville lägga sången, vilket hon ville och därigenom var samarbetet mellan Sanna och Re:Bond fött. Samtidigt höll Sanna och Kristoffer på med sitt eget musikprojekt Serenad och till det har Carl varit med som producent. Deras tävlingsbidrag i P4 Nästa är egentligen startskottet för Serenad som även finns med på deras första EP med samma namn som släpptes i juni 2020.

Inför P4 Nästa 2018 försökte de skicka in sin debutsingel ”I Run”, men den gången valdes de inte ut att få tävla i den lokala finalen.

 

Hur skulle ni beskriva er musikstil?

– Vi har våra rötter i olika genrer så det speglar kanske vår musikstil. Vi känner inte att vi vill eller måste hålla oss till en specifik genre, vi försöker skapa något vi gillar i stunden, oavsett genre. Just nu har vi lyssnat mycket på modern svensk pop och inspirerats av det, samtidigt som vi också lyssnar mycket på den ”traditionella” popmusiken och såklart det senaste inom EDM. Men just nu skulle vi nog säga att vår musikstil är svensk pop med en touch av trap, säger de.

 

Olika musikaliska förebilder

Både Sanna, Kristoffer och Carl har olika inspirationskällor när det kommer till musik. Kristoffer säger sig dock inte ha någon idol utifrån begreppet idol, men kan inspireras av vissa artister och producenter i perioder.

– Senaste tiden har jag lyssnat mycket på The Weeknds senaste album, så han är väl en idol för tillfället, säger Kristoffer.

 

Sanna har flera idoler och under det senaste året har det varit Molly Sandén.

– För hennes förmåga att skriva magiska texter på svenska utan att det ska kännas krystat och hon levererar hit efter hit med snygga arr, säger Sanna.

 

Carl har ett givet svar på frågan och det är Max Martin.

– Han var med och bildade strukturen för modern pop-musik redan för 30 år sedan och än idag levererar han hits. Han har ett imponerande öra för vad som är bra musik och vilken typ av musik som slår. Sen är han perfektionist och det märks i hans arbete, säger Carl.

 

Kan bli joker i Melodifestivalen 2021

Skulle det gå hela vägen för Sanna och Re:Bond i riksfinalen den 12:e september kommer de att få sin låt ”Aldrig det” spelad i P4 och senare i höst testas in på Svensktoppen. Utöver det finns det också ett bonuserbjudande från SVT om att bli joker i Melodifestivalen 2021 och därmed få möjligheten att synas för en ännu större publik.

– Det hade varit superroligt, jätteläskigt och helt galet på samma gång. En dröm som skulle gå i uppfyllelse! Vilken otrolig möjlighet att få exponera sin musik på det sättet. Det skulle vara utvecklande och lärorikt på alla sätt att få vara med i en sådan stor produktion, men shit vad nervöst, säger de.

 

Med det så tackar vi så mycket för den här intervjun och önskar Sanna feat. Re:Bond ett stort lycka till i P4 Nästas Riksfinal som avgörs i Västerås lördagen den 12:e september.

 


Fakta


 • Tävlingsbidrag
 • ”Aldrig det”
 • (Bidraget har startnummer 2 av 8 i ordningen.)

 • P4-distrikt
 • Västmanland

 • Beskriv er själva med tre ord
 • Kunskap, intuition och nyfikenhet

 • Vad är ni mest stolta över?
 • – Vi är nog stolta över allt vi har gjort men vinsten i lokalfinalen av P4 Nästa sticker såklart ut.

 • Följ gärna Sanna, Re:Bond och Serenad (Sanna och Kristoffer) i sociala medier:
 • Facebook: @rebondmusic och @serenad
 • Instagram: @rebondmusic, @serenad och @sannalala
 • Spotify: Re:Bond och Serenad

 


 

Kommentera