Bulgarien har släppt sitt tävlingsbidrag till Eurovision 2022

Foto & copyright: BNT
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2022. I slutet av november bekräftade det bulgariska TV-bolaget BNT att de internt har valt ut rockgruppen Intelligent Music Project med bidraget ”Intention” att representera Bulgarien i Eurovision 2022. Nu finns tävlingsbidraget att lyssna på i officiella kanaler.

I klippet nedan kan du se bidragets musikvideo som släpptes den 5:e december:

 

Vilka är Intelligent Music Project?

Rockgruppen består av 6 personer med frontmannen Ronnie Romero som till vardags spelar i det välkända hårdrocksbandet Rainbow i spetsen. Förutom honom finns även trummisen Stoyan Yankoulov med som tidigare representerade Bulgarien 2007 och 2013 (tillsammans med sångerskan Elitsa) och Slavin Slavchev, som vunnit bulgariska X Factor. Övriga medlemmar i bandet är Bisser Ivanov, Ivo Stefanov och Dimiter Sirakov.

Senast Bulgarien skickade en ihopsatt musikgrupp till Eurovision var 2018 då Equinox tävlade med Bones som blev 14:e i Lissabon-finalen. Nu är det således dags för en ny grupp, den här med ett förmodat mer rockigare inslag, som får chansen att representera Bulgarien efter de ballader landet bjöd på med sångerskan Victoria 2020 och 2021.

 


 

Kommentera