Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Här är Roxens bidrag i Rumäniens final 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Sedan den 11:e februari har det varit känt att Rumänien kommer att skicka sångerskan Roxen till Eurovision 2020. Hennes tävlingsbidrag väljs ut i en mindre final den 1:a mars och inför finalen har de potentiella låtarna nu presenterats och släppts officiellt.

 

Vilka låtar har valts ut?

Bidragen nedan meddelades av TV-bolaget TVR den 21 februari. Vi listar dem nedan i bokstavsordning, och länka till de förinspelade musikvideos eller studioversioner som gjorts officiella.

 • Alcohol You
  Låtskrivare: Ionut Armas, Breyan Isaac, Viky Red
 • Beautiful Disaster
  Låtskrivare: Breyan Isaac, Julie Frost, Alex Cotoi
 • Cherry Red
  Låtskrivare: Theea Miculescu, Sebastian Barac, Marcel Botezan, Costel Dominteanu
 • Colors
  Låtskrivare: Julie Frost, Breyan Isaac, Alex Cotoi
 • Storm
  Låtskrivare: Minelli, Viky Red

 

Fakta om Rumäniens uttagning 2020

I år, 2020, har Rumäniens nationella TV-bolag TVR gjort om sin uttagningsmetod till Eurovision helt och hållet. Istället för att hålla en klassisk Selecția Națională med flera artister i startfältet har man valt sin artist via ett internval medan man vill utse bidraget i en final. Den 11:e februari meddelades artistvalet, medan bidragsfinalen hålls söndagen den 1:a mars. I den är det upp till tv-tittarna och jury att rösta fram den bästa låten.

 

Vem är Roxen?

Roxen är, som relativt nyetablerad artist i Rumänien, en av de mest framgångsrika i sitt hemland på kort sikt. Just nu är hon nämligen den tredje mest spelade artisten i sitt hemland. Hits på listan är bland andra låtarna You Don’t Love Me ochCe-ti Canta Dragostea. Däremot är det ingen av dessa två bidrag som hon kommer att tävla med i Eurovision 2020, utan bidraget hon får med sig till Rotterdam väljs på ett annat sätt.

Mer information om Roxen finns i nedanstående video:

 

Vad tycker du om de låtar som valts ut? Kommentera gärna här nedan!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen