Här är Roxens bidrag i Rumäniens final 2020

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Sedan den 11:e februari har det varit känt att Rumänien kommer att skicka sångerskan Roxen till Eurovision 2020. Hennes tävlingsbidrag väljs ut i en mindre final den 1:a mars och inför finalen har de potentiella låtarna nu presenterats och släppts officiellt.

 

Vilka låtar har valts ut?

Bidragen nedan meddelades av TV-bolaget TVR den 21 februari. Vi listar dem nedan i bokstavsordning, och länka till de förinspelade musikvideos eller studioversioner som gjorts officiella.

 • Alcohol You
  Låtskrivare: Ionut Armas, Breyan Isaac, Viky Red
 • Beautiful Disaster
  Låtskrivare: Breyan Isaac, Julie Frost, Alex Cotoi
 • Cherry Red
  Låtskrivare: Theea Miculescu, Sebastian Barac, Marcel Botezan, Costel Dominteanu
 • Colors
  Låtskrivare: Julie Frost, Breyan Isaac, Alex Cotoi
 • Storm
  Låtskrivare: Minelli, Viky Red

 

Fakta om Rumäniens uttagning 2020

I år, 2020, har Rumäniens nationella TV-bolag TVR gjort om sin uttagningsmetod till Eurovision helt och hållet. Istället för att hålla en klassisk Selecția Națională med flera artister i startfältet har man valt sin artist via ett internval medan man vill utse bidraget i en final. Den 11:e februari meddelades artistvalet, medan bidragsfinalen hålls söndagen den 1:a mars. I den är det upp till tv-tittarna och jury att rösta fram den bästa låten.

 

Vem är Roxen?

Roxen är, som relativt nyetablerad artist i Rumänien, en av de mest framgångsrika i sitt hemland på kort sikt. Just nu är hon nämligen den tredje mest spelade artisten i sitt hemland. Hits på listan är bland andra låtarna You Don’t Love Me ochCe-ti Canta Dragostea. Däremot är det ingen av dessa två bidrag som hon kommer att tävla med i Eurovision 2020, utan bidraget hon får med sig till Rotterdam väljs på ett annat sätt.

Mer information om Roxen finns i nedanstående video:

 

Vad tycker du om de låtar som valts ut? Kommentera gärna här nedan!

 


 

Kommentera