En vecka kvar till Eurovision 2018 – vi kollar hur oddsen ser ut just nu

EUROVISION 2018. Samtidigt som repetitionerna pågår för fullt i Altice Arena inför Eurovision 2018 genomför vi den sista veckoofficiella oddschecken för hur oddsmakarna tror att resultatet i årets tävling blir.

I sju veckor har vi räknat ned till Eurovision 2018 genom att varje vecka kontrollera hur oddsmakarna gissar utgången av årets tävling. Vänligen notera att oddsen som presenteras nedan i både helhet och för semifinalerna är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds. Vi reserverar oss även för att förändringar kan ha skett efter vår senaste mätning som gjordes den 30:e april omkring kl. 11:15 CEST.

Eftersom att scenrepetitionerna är igång och att detta i all högsta grad påverkar oddsen kommer vi från och med nu göra fler intensivmätningar under den kommande tiden!

 

Totalodds för alla 43 länder

Så här ser oddsen ut just nu för alla 43 länder (oavsett tävlan i semifinal eller final) enligt Eurovisionworld.com:*

 

Plats 1-15

#1. israel_smallIsrael

#2. Frankrike

#3. bulgaria_smallBulgarien

#4. australia_smallAustralien

#5. czechrep_smallTjeckien

#6. estonia_smallEstland

#7. norway_smallNorge

#8. sweden_smallSverige

#9. greece_smallGrekland

#10. Spanien

#11. belgium_smallBelgien

#12. finland_smallFinland

#13. Italien

#14. austria_smallÖsterrike

#15. netherlands_smallNederländerna


Plats 16-30

#16. denmark_smallDanmark

#17. cyprus_smallCypern

#18. belarus_smallVitryssland

#19. Portugal

#20. lithuania_smallLitauen

#21. Ukraina

#22. Tyskland

#23. Armenien

#24. Ryssland

#25. Storbritannien

#26. azerbaijan_smallAzerbajdzjan

#27. moldova_smallMoldavien

#28. hungary_smallUngern

#29. latvia_smallLettland

#30. macedonia_smallMakedonien


Plats 31-43

#31. ireland_smallIrland

#32. malta_smallMalta

#33. poland_smallPolen

#34. switzerland_smallSchweiz

#35. albania_smallAlbanien

#36. romania_smallRumänien

#37. serbia_smallSerbien

#38. croatia_smallKroatien

#39. georgia_smallGeorgien

#40. iceland_smallIsland

#41. montenegro_smallMontenegro

#42. slovenia_smallSlovenien

#43. sanmarino_smallSan Marino


 

* Oddsen är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds. Vi reserverar oss för att förändringar kan ha skett i mätningen efter att vi kollade oddsen den 30:e april omkring kl. 11:15 CEST.

 

Kommentar

I och med att repetitionerna är igång i arenan har en del länder som tidigare haft bättre placeringar nu placerat sig sämre (och vice versa). Så här är läget just nu:

I toppstriden har Frankrike gjort det största lyftet då de gått från sjätte till andra plats. Israel är kvar i ledningen, medan Bulgarien respektive Estland halkat ned en placering. Sämre har det gått för Tjeckien som åkt ned två placeringar, men allra sämst har det gått för Belgien som nu är utanför toppstriden, och ligger på en elfteplats. I övrigt har Norge gått om Sverige på sjundeplatsen och Grekland är tillbaka på tiotoppen igen efter förra veckans nedgång.

I mellanskiktet är det Cypern som ökat mest med sina tre placeringar (från 20:e till 17:e plats). Andra länder som fått något bättre odds är Litauen (22:a till 20:e), Ryssland (26:e till 24:e) och Ungern (31:a till 28:e). Sämre har det gått för Tyskland, som tappar tre placeringar (19:e till 22:a), Moldavien, som tappat två placeringar (25:e till 27:e) och Vitryssland, som även de tappat två placeringar. I övrigt är det mindre förändringar en placering upp/ned för Azerbajdzjan, Danmark, Finland, Italien, Nederländerna, Storbritannien, Ukraina och Österrike.

I bottenskiktet har Serbien gjort ett stort tapp på fyra placeringar (33:e till 37:e), vilket i sin tur även skapar en negativ kedjeeffekt även för Georgien, Kroatien och Rumänien. Bättre har det gått för Albanien och Schweiz, som går från 38:e och 39:e till 34:e och 35:e plats. Fortfarande kvar i bottenskiktet men de har ändå gått framåt lite. I övrigt har Polen gått fram en placering och Island har placerat sig en placering bättre mot sist. I övrigt är Slovenien och San Marino allt jämnt kvar på de två sistaplatserna.

 

 

Odds för respektive semifinal

Nedan presenteras hur oddsen såg ut för den första semifinalen och andra semifinalen den 30:e april omkring kl. 11:15 CEST (enligt Eurovisionworld.com)*. Notera att oddsen ovanför (gällande alla 43 länder) inte behöver ha någon som helst effekt på oddsen för semifinalerna. Notera också att i och med att repetitionerna just nu pågår för fullt i Lissabon så kan oddsen för semifinalerna förändra sig i snabbare takt mot vad de gjort tidigare veckor.

Länderna ovanför det gråa strecket inom varje semifinal är enligt oddsmakarna* de länder som för tillfället anses ligga bäst till att kvalificera sig till Eurovisionfinalen den 12:e maj. Så här ser läget ut just nu:

 

Semifinal 1

#1. israel_smallIsrael

#2. czechrep_smallTjeckien

#3. estonia_smallEstland

#4. bulgaria_smallBulgarien

#5. greece_smallGrekland

#6. cyprus_smallCypern

#7. austria_smallÖsterrike

#8. belgium_smallBelgien

#9. Armenien

#10. lithuania_smallLitauen


#11. finland_smallFinland

#12. azerbaijan_smallAzerbajdzjan

#13. belarus_smallVitryssland

#14. switzerland_smallSchweiz

#15. macedonia_smallMakedonien

#16. albania_smallAlbanien

#17. ireland_smallIrland

#18. croatia_smallKroatien

#19. iceland_smallIsland


Semifinal 2

#1. australia_smallAustralien

#2. sweden_smallSverige

#3. norway_smallNorge

#4. Ukraina

#5. netherlands_smallNederländerna

#6. denmark_smallDanmark

#7. poland_smallPolen

#8. moldova_smallMoldavien

#9. Ryssland

#10. hungary_smallUngern


#11. latvia_smallLettland

#12. romania_smallRumänien

#13. serbia_smallSerbien

#14. montenegro_smallMontenegro

#15. malta_smallMalta

#16. slovenia_smallSlovenien

#17. georgia_smallGeorgien

#18. sanmarino_smallSan Marino


 

* Oddsen är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds. Vi reserverar oss för att förändringar kan ha skett i mätningen efter att vi kollade oddsen den 30:e april omkring kl. 11:15 CEST.

 

Kommentar

I första semifinalen placerar sig nu Estland bättre än Bulgarien, medan Belgien går sämre. De ligger fortfarande inom oddsens tiotopp men halkar längre ned. Ett land som nu halkat ut tiotoppen helt är Azerbajdzjan som går från plats 10 till 12. Deras plats har övertagits av Litauen, som därmed för första gången är med på oddsens tippade topp 10. Bland länderna under gråa strecket är den enda förändringen att Albanien och Irland har bytt plats.

I andra semifinalen går Danmark två placeringar framåt och är enligt oddsen mer säkra finalister nu mot föregående vecka. Lettland spås nu inte gå vidare, och deras plats har övertagits av Ungern, som precis som Litauen nu för första gången placerar sig inom oddsens topp 10. I bottenstriden är det annars marginella förändringar; Malta och Slovenien har bytt plats med varandra.

 


 

Kommentera