Inför Eurovision in Concert 2019


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION PRE PARTYN. Lördagen den 6:e april anordnas Eurovision-förfesten Eurovision in Concert i arenan AFAS LIVE i Amsterdam, Nederländerna. Värdar för eventet är Cornald Maas och artisten Marlayne (nederländsk Eurovisionrepresentant 1999).

Totalt är 28 artister som tävlar i årets Eurovision inbokade att medverka och utöver dem kommer även en rad gästartister att medverka, däribland Nicole (Tysklands Eurovisionvinnare 1982) och Dana International (Israels vinnare 1998 samt deltog även 2011). Se listan här nedan (med reservation för ev. förändringar i uppställningarna):

 

Deltagande Eurovision-artister 2019

Uppställningen presenteras i bokstavsordning efter landsnamn.

 

 1. Jonida Maliqi (Albanien)
 2. Srbuk (Armenien)
 3. Kate Miller-Heidke (Australien)
 4. Eliot (Belgien)
 5. Leonora (Danmark)
 6. Darude feat. Sebastian Rejman (Finland)
 7. Oto Nemszade (Georgien)
 8. Katerine Duska (Grekland)
 9. Sarah McTernan (Irland)
 10. Hatari (Island)
 11. Kobi Marimi (Israel)
 12. Jurij Veklenko (Litauen)
 13. Anna Odobescu (Moldavien)
 14. D mol (Montenegro)
 15. Duncan Laurence (Nederländerna)
 16. KEiiNO (Norge)
 17. Tulia (Polen)
 18. Ester Peony (Rumänien)
 19. Serhat (San Marino)
 20. Luca Hänni (Schweiz)
 21. Nevena Božović (Serbien)
 22. Miki (Spanien)
 23. Michael Rice (Storbritannien)
 24. Lake Malawi (Tjeckien)
 25. S!isters (Tyskland)
 26. Joci Pápai (Ungern)
 27. ZENA (Vitryssland)
 28. Pænda (Österrike)

 

Gästartister (tidigare år)

 • Dana International (Israel 1998 & 2011)
 • Justine Pelmelay (Nederländerna 1989)
 • Nicole (Tyskland 1982)
 • Rosina van Harmony (Nederländerna 1978)
 • Sienke (Nederländerna 2010)

 

 

Fakta

Amsterdam-eventet blir den första av totalt hittills fem inbokade fester för denna säsong. Resterande fester som också är aktuella i år hålls i Riga (12:e april), London (14:e april), Madrid (19:e – 20:e april) och Moskva (24:e april).

I år äger Eurovision in Concert rum för 11:e gången i ordningen, och efter förra årets jubileumstillställning där arrangörerna valde att flytta ut från sin tidigare hemmaarena till den större AFAS LIVE behåller man samma koncept för detta år. Allt för att fler ska kunna vara på plats live under kvällen. Notera att festen sker på kvällen den 6:e april.

Mer info om eventet finns att läsa på deras hemsida här.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen