Resultat avgjorda uttagningar vecka 4, 2023

RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi information om de nationella uttagningar som avgjordes under föregående vecka, i det här fallet gällde det Moldaviens liveaudition, Maltas tredje kvartsfinal, Norges tredje heat och Litauens andra heat.

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna artikeln!

 

Uttagningsprogram

Malta: MESC 2023 – Kvartsfinal 3

Under fredagskvällen sändes den tredje kvartsfinalen (av sammanlagt fyra) där TV-bolaget TVM på Malta spelade upp de resterande 14 bidragen som deltar i årets MESC-uttagning. Själva omröstningen genomförs dock först i det kommande programmet (denna fredag – 3 februari) där det kommer att vara möjligt att rösta bland alla 39 bidrag som har framförts i de tre sändningarna (dock inte Aidans låt ”Regina” som har blivit diskvalificerad).

I samband med att den tredje kvartsfinalen avslutades lade TVM ut samtliga klipp från alla program och dessa länkar vi till här nedan. De tävlande listas i alfabetisk ordning efter artist.

 

 


 

Norge: Norsk MGP – Heat 3

I lördags kväll genomfördes det tredje och sista heatet i Norsk MGP där de sista sju bidragen tävlade om de sista tre finalplatserna. Nytt för i år är att alla bidrag som valts ut måste tävla i heaten för att nå final och det är bara tittarna som bestämmer vilka sammanlagt nio som får finalplatserna (tre finalister per program). Den här gången möts heller inte låtarna i dueller utan alla möter alla.

Nu när alla finalbidrag har valts ut återstår bara finalen vilken sänds på lördag (4:e februari).

 

Resultatet i det andra programmet

Efter att tittarna hade röstat klart blev det följande tre bidrag som röstades vidare till finalen (utan inbördes ordning):

 

Därmed blev det följande fyra bidrag som åkte ut (utan inbördes ordning):

 

Resultatet i föregående två program

De två tidigare avgjorda programmen skickade följande 6 bidrag till final (utan inbördes ordning):

 


 

Litauen: Pabandom iš naujo! – Heat 2

I lördags sändes också det andra heatet i Litauens Pabandom iš naujo! där 15 bidrag uppträdde (av de 30 som valts ut i tävlan). Under programmet framfördes låtarna och sedan avgjorde en gemensam jury- och tittarröstning vilka tio bidrag som skulle kvala vidare till semifinalerna. Resterande låtar lämnade tävlingen.

 

Resultat: kvalificerade till semifinalerna

Nedan presenteras de tio bidrag som fick högst totalpoäng och som därmed gick vidare till semifinalerna (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 

Resultat: utslagna bidrag

Nedan presenteras de fem bidrag som fick lägst totalpoäng och som därmed åkte ut (jurypoäng + tittarpoäng = totalsumma):

 


 

Moldavien: Etapa Națională 2023 – Liveaudition

Moldavien bjöd in till en direktsänd liveaudition för de bidrag som valts ut efter en första urvalsrunda. Dessa låtar framfördes under lördagseftermiddagen varpå en jury fick rösta fram tio bidrag som gick till final. Under auditionen framfördes 30 bidrag.

 

Resultat: Bidragen som röstades vidare till finalen

Följande låtar kommer att få tävla i den nationella finalen som avgörs någon gång i slutet av februari eller början av mars. De listas enligt juryns rangordning och poäng:

  1. SunStroke Project – Yummy Mommy (55 poäng)
  2. Pasha Parfeny – Soarele și luna (53 poäng)
  3. Donia – Red Zone (52 poäng)
  4. Aliona Moon – Du-mă (49 poäng)
  5. OL – Why You Play It Cool (48 poäng)
  6. Surorile Osoianu – Bade, bădișor, bădiță (47 poäng)
  7. NÖRDIKA – Damn and down (45 poäng)
  8. Victor Gulick – Let’s Dance (45 poäng)
  9. COSMINA – ”Indestructible” (45 poäng)
  10. Corina Ivanov – When Love’s Real (44 poäng)

 

Resultat: Bidragen som åkte ut

Följande låtar framfördes under auditionen men röstades inte vidare till finalen:

 

Internval/andra besked

Slovenien: Den 4:e februari kommer Joker Out!s bidrag till Eurovision 2023 att presenteras i en särskild TV-sändning i slovenska RTVSLO. Redan nu har TV-bolaget dock gått ut med nyheten att gruppens ESC-bidrag heter ”Carpe Diem” och att den kommer att framföras på slovenska. I TV-sändningen då låten presenteras för första gången kommer även andra tidigare slovenska ESC-representer att uppträda: Amaya (2011), LPS (2021), Nuša Derenda (2001) och Tomaž Mihelič (2002). Dessutom har man bjudit in artisten Konstrakta som representerade Serbien ifjol med låten ”In corpore sano”.

 

• Länder som är helt/delvis klara med sina ESC-val

Nedan presenteras de länder som är helt/delvis klara med sina artist- och/eller bidragsval till Eurovision 2023. I skrivande stund handlar det om nedanstående länder.

 

Helt klara med artist- OCH bidragsvalet

Albanien: Albina & Familja Kelmendi – Duje

Belgien: Gustaph – Because of You

Israel: Noa Kirel – ”Unicorn” (bidraget släpps senare under säsongen)

Slovenien: Joker Out! – ”Carpe Diem” (bidraget släpps den 4:e februari)

Ukraina: Tvorchi – Heart of Steel

 

Har endast valt ELLER presenterat sin artist

Cypern: Andrew Lambrou

Frankrike: La Zarra

Nederländerna: Mia Nicolai & Dion Cooper

 


 

Kommentera