Melodifestivalen 2022: Artisterna i deltävling 1

MELODIFESTIVALEN 2021. Nu på lördag (5:e februari) avgörs den första deltävlingen i Melodifestivalen 2022. Inför sändningen kommer vi att uppdatera dig kontinuerligt om allt som händer och först ut är presentationer om respektive artist i startfältet.

 

Foto & copyright: Per Kristiansen/Warner Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

1. Malou Prytz – “Bananas”

18-åriga Malou Prytz från Ryd i Tingsryds kommun slog igenom stort i och med sin medverkan i Melodifestivalen 2019 med låten I Do Me som tog henne direkt till final om än att resan slutade med en sistaplats i finalen. Bara ett år senare var hon tillbaka igen, den här gången med låten ”Ballerina” som var en något mer allvarlig låt mot hur det hade låtit året innan. Den gången tog hon sig till Andra chansen där resan tog stopp i en duell mot Paul Rey.

Förutom Melodifestivalen har Malou också släppt en EP och nu är hon tillbaka i tävlingen för en tredje gång, den här gången får hon dessutom inleda hela tävlingen! Hennes tävlingsbidrag heter ”Bananas” och den är gjord av Alice Gernandt (Ace Wilder), Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb.

Följ gärna Malou Prytz i sociala medier via hennes officiella Instagramkonto.

 


Foto & copyright: Magnus Ragnvid/Warner Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

2. Theoz – ”Som du vill”

Theodor Haraldsson, i artistvärlden mer känd som Theoz, är sedan i somras fyllda 16 år och har därmed möjlighet att tävla i Melodifestivalen! Han har sedan många år varit en välkänd artist då han redan som åttaåring skaffade konton i sociala medier där han lägger upp musik och andra inslag. På kort tid fick han många följare och det har strömmat till ännu fler sedan dess.

2018 släppte han sina första singlar och året därpå kom också hans första EP. Nu under 2022 kommer han även att synas till i Melodifestivalen där han tävlar med bidraget ”Som du vill” som är gjord av Tobias Lundgren, Axel Schylström, Tim Larsson, Elize Ryd och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt.

Följ gärna Theoz i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Foto & copyright: Magnus Ragnvid/Shirley Clamp AB
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

3. Shirley Clamp – “Let There Be Angels”

Melodifestivalveteranen Shirley Clamp är tillbaka i tävlingen för ett sjunde försök! Hon debuterade 2003 och har därefter även tävlat 2004, 2005, 2009, 2011 och senast 2014. Ifjol var hon även en programledare för Andra chansen tillsammans med Christer Björkman.

Förutom Melodifestivalen har hon även synts till i en rad andra sammanhang som t.ex. Eurovisionkommentator 2009, och självklart även släppt musik utanför tävlingen. Hon var även med och körade i Eurovision bakom gruppen Antique (för Grekland) 2001, samt bakom Hanna & Lina i Melodifestivalen 2002.

Senast Shirley var med och tävlade i sammanhanget var 2014 och nu åtta år senare är hon tillbaka med låten ”Let There Be Angels” som hon har varit med och gjort tillsammans med Mats Tärnfors, Pelle Nylén och Jakob Skarin.

Följ gärna Shirley Clamp i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Foto & copyright: Florian Dezfoulian/TEN Music Group
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

4. Omar Rudberg – ”Moving Like That”

Artisten och skådespelaren Omar Rudberg blev väldigt känd när han blev en del av den framgångsrika FO&O tillsammans med Felix Sandman, Oscar Enestad och Oscar Molander. Gruppen tävlade i Melodifestivalen (då hade Molander slutat) 2017 med Gotta Thing About Yousom tog dem till final. En kort tid senare meddelade de tre att de skulle gå solo och sedan dess har Omar satsat på sin egen karriär både inom musiken och inom skådespeleriet, inte minst senast i år i succéserien Young Royals på Netflix.

2019 ställde Omar senast upp i Melodifestivalen med Om om och om igen och nu 2022 är det dags igen, den här gången är det tillbaka på engelska som gäller med bidraget ”Moving Like That”. Låten är gjord av artisten själv tillsammans med Gustav Blomberg, Amanda Kongshaug och Kristin Marie.

Följ gärna Omar Rudberg i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Foto & copyright: Per Janhnke
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

5. Danne Stråhed – ”Hallabaloo”

Danne Stråhed är en 65-årig dansbandsmusiker och artist från Malmö. Han har hållit på med musiken i stort sett hela livet och är en välkänd artist i Skåne. Han debuterade som 16-åring i sin brors band varpå han i början av 80-talet startade sitt eget band innan han senare gick över till att bli en av sångarna i dansbandet Wizex, där han var kvar fram till 1996.

Sedan dess har han satsat på sin solokarriär med bland annat hits som ”La de leva” och även med stor succé på revyscenen. Härnäst väntar Melodifestivalens stora scen med tävlingsbidraget ”Hallabaloo” som han har varit med och gjort tillsammans med Fredrik Andersson och Erik Stenhammar.

Följ gärna Danne Stråhed i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Foto: Anna-Lena Ahlström
Bilden är publicerad med tillstånd av Freebird Entertainment.

6. Cornelia Jakobs – ”Hold Me Closer”

Cornelia Jakobsdotter Samuelsson, här känd som Cornelia Jakobs, är artist och låtskrivare. Publikt slog hon igenom 2010 som en del av gruppen Love Generation som tävlade i Melodifestivalen 2011 med Dance Alone och 2012 med Just A Little Bit.

Senare valde de att lämna sitt tidigare skivbolag varför Love Generation lades ned och istället dök Stockholm Syndrome upp där Cornelia var en del av gruppen. De har släppt en del musik ihop med den senaste singeln som släpptes 2016.

I år, 2022, gör Cornelia Jakobs comeback i Melodifestivalen och den här gången som soloartist med låten ”Hold me closer” som hon själv varit med och gjort tillsammans med Isa Molin och David Zandén.

Vi kan även berätta att Cornelia är dotter till rocksångaren Jakob Samuel som varit med i Melodifestivalen två gånger. Han har även släppt en soloplatta där Cornelia har varit med och sjungit in några av låtarna, exempelvis den här låten.

Följ gärna Cornelia Jakobs i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


Foto & copyright: Tove Floss/Universal Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

7. Robin Bengtsson – “Innocent Love”

Artisten Robin Bengtsson slog igenom publik med sin medverkan i Idol 2008 där han kom på tredje plats. Efter det släppte han ett antal singlar men det var först när han tävlade i Melodifestivalen 2016 med Constellation Prize som de stora framgångarna kom. Han blev då femma i finalen men återkom igen året därpå med I Can’t Go On som vann finalen och som sedan slutade på femte plats i Eurovision-finalen i Kiev.

Tre år efter segern återkom han till Melodifestivalen igen, den gången med låten Take a Chance som gick direkt till final där det sedan blev en åttondeplats. Nu är han tillbaka igen för ett fjärde försök med låten ”Innocent Love” som är gjord av David Lindgren Zacharias, Victor Sjöström, Victor Crone, Viktor Broberg och Sebastian Atas. Låten kommer att avsluta den första deltävlingen den 5:e februari!

Följ gärna Robin Bengtsson i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 


 

Kommentera