Inför 2022 års “Best of” nationella-projekt

PANELENS PROJEKT. När Eurovision 2022 är avgjord startar vi våra projekt rörande hyllningar till bidragen som tävlade i säsongens nationella uttagningar. Redan nu avslöjar vi vilka startfält som har valts ut av respektive skribent!

 

Fakta om projekten

I 2022 års uttagningssäsong var det 28 av 40 länder (drygt 70 procent av startfältet) som hade någon form av uttagning där jury- och/eller tittarröstning fick välja bland två eller fler bidrag som alla var aktuella att skickas som representanter till Eurovision 2022. Lika många bidrag hamnade på andra plats och förutom de var det också många fler bidrag som heller aldrig nådde hela vägen till Turin. Det är låtar som en eller flera av oss i panelen har uppskattat mycket och som vi vill hylla!

 

Vad är det vi hyllar?

Projekten går således ut på att var och en av våra skribenter, i det här fallet Hollac16, Katja, Lukas, Markus och Robban, har fått lyssna igenom bidragen som tävlat och sedan valt ut en favoritlåt från varje land. Varje skribent har bara kunnat välja ett bidrag per land och det får inte ha varit vinnaren eller tvåan, den senare då vi gör ett gemensamt projekt där vi korar det bästa andraplacerade bidraget från uttagningarna.

Även om det är några i panelen som har fått göra egna startfält kommer alla som har tid och möjlighet få vara med och bestämma resultaten.

 

När presenteras resultaten?

Resultaten presenteras ett par veckor efter Eurovision 2022 har avgjorts och kommer att bestå av både personliga topplistor samt en jämförelse där vi ställer land mot land och röstar fram om vinnaren var bäst eller om tvåan/panelskribentens val var bäst.

 

Vilka projekt handlar det om?

Här nedan hittar du säsongens aktuella projekt:

Panelens Second Chance Contest »

Hollac16s favoriter »

Katjas favoriter »

Lukas’ favoriter »

Markus’ favoriter »

Robbans favoriter »

 

Mycket nöje!
/ESC-Panelen

 


 

Kommentera