Lär känna Theoz inför finalen i Melodifestivalen 2022

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2022. Nu på lördag är det dags för finalen i Melodifestivalen 2022 och inför det presenterar vi fakta om artisterna som tävlar. Den här delen handlar om Theoz som tävlar med bidraget ”Som du vill” som går ut som nummer 2 av 12 i ordningen.

En av årets debutanter i Melodifestivalen 2022 är Theoz, eller Theodor Haraldsson som han egentligen heter. Han slog igenom publikt redan som åttaåring och har sedan dess varit ett etablerat namn som nu är 16 år gammal och har därmed uppnått den lägsta ålder som krävs för att få delta i Melodifestivalen. Som artist beskriver han sig som en glädjespridare, något man märker av i scenframträdandet.

Hans tävlingsbidrag ”Som du vill” är gjord av Tobias Lundgren, Axel Schylström, Tim Larsson, Elize Ryd och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt. Två av de på upphovet, Axel Schylström och Elize Ryd, har själva varit med och tävlat i Melodifestivalen. Av de har han fått goda råd, inte minst av Axel Schylström som körar bakom scenen.

 

Fick förfrågan att sjunga in låten

Theoz har tidigare berättat för oss att låten kom till hans kännedom när han fick en förfrågan att sjunga in den vilket han också gjorde. Sedan tyckte han om låten så pass mycket att de också skickade in den och slutligen valdes den ut till tävlingen. Theoz berättar att han även skickade in en annan låt som däremot inte kom med i år.

– Låten handlar om kärlek som de flesta av mina låtar gör, men det är också sån här glatt och energifyllt. Jag hoppas folk kommer att tycka om den, har han tidigare berättat för oss.

 

Och ja, sannerligen har folk tagit till sig låten då den nu är i final, efter att ha fått tävla i förra veckans semifinalprogram!

 

Målet är att göra ett bra scennummer

När vi pratar med Theoz berättar han att det huvudsakliga målet med hans medverkan är i första hand att göra ett bra nummer och att ha roligt. Och roligt verkar han ha det även om han inför sin medverkan i deltävling 1 tyckte till en början att det var lite nervöst med alla kameror och att det är mycket dans och sång i numret.

– Man är lite nervös och så och så är det mycket att hålla reda på, massa kameror man ska hålla reda på, man ska dansa och sjunga samtidigt och det är inte det lättaste. Så det är mycket att hålla reda på, men jag tycker det är kul.

 

Om ditt bidrag skulle ta sig till hela vägen till Turin i maj, hur skulle det kännas för dig att få representera Sverige i Eurovision 2022?

– Jag tror inte ens att jag kan föreställa mig det. Såklart hade det varit jättestort och jätteroligt och jättecoolt, men jag vet inte om det kommer bli så. Man ska hoppas såklart, har Theoz tidigare sagt till oss.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska stort lycka till i finalen i årets Melodifestival! Vi vill även tipsa om att du kan följa Theoz via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


 

Kommentera