Litauen bekräftar deltagande i Eurovision 2022

EUROVISION 2022. Litauiska TV-bolaget LRT har nu i augusti 2021 meddelat att de avser att fortsätta tävla i den kommande upplagan av Eurovision Song Contest.

Efter den stora framgången Litauen fick med The Roops ”Discotheque” i maj i år (åttonde plats i finalen) är det nu dags för landet att inleda sökandet efter 2022 års representant. Exakt hur valet kommer att göras denna gång är däremot inte känt. Enligt ESCToday.com, som har varit i kontakt med LRT, är det väldigt troligt att någon slags nationell uttagning avgör valet.

Vi får återkomma till Litauen när vi vet mer om deras uttagning.

 

Vem tävlade 2021?

Både 2020 och 2021 blev gruppen The Roop valda att representera Litauen i Eurovision Song Contest. Första gången med låten ”On Fire” som tyvärr inte fick tävla p.g.a. att Eurovision 2020 ställdes in, medan andra gången hette låten ”Discotheque”. Precis som oddsen förutspådde tog sig Litauen till final där de hamnade på åttonde plats, vilket är till dags dato landets näst högsta slutplacering genom tiderna. Så här såg framträdandet ut:

 


 

Kommentera