Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Litauen bekräftar deltagande i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Litauiska TV-bolaget LRT har nu i augusti 2021 meddelat att de avser att fortsätta tävla i den kommande upplagan av Eurovision Song Contest.

Efter den stora framgången Litauen fick med The Roops ”Discotheque” i maj i år (åttonde plats i finalen) är det nu dags för landet att inleda sökandet efter 2022 års representant. Exakt hur valet kommer att göras denna gång är däremot inte känt. Enligt ESCToday.com, som har varit i kontakt med LRT, är det väldigt troligt att någon slags nationell uttagning avgör valet.

Vi får återkomma till Litauen när vi vet mer om deras uttagning.

 

Vem tävlade 2021?

Både 2020 och 2021 blev gruppen The Roop valda att representera Litauen i Eurovision Song Contest. Första gången med låten ”On Fire” som tyvärr inte fick tävla p.g.a. att Eurovision 2020 ställdes in, medan andra gången hette låten ”Discotheque”. Precis som oddsen förutspådde tog sig Litauen till final där de hamnade på åttonde plats, vilket är till dags dato landets näst högsta slutplacering genom tiderna. Så här såg framträdandet ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen