Lisa Miskovsky: ”Jag kände mig träffad av publikkramen som man har saknat så mycket”

Foto & copyright: Andreas Nilsson
Bilden är publicerad med tillstånd av Lisa Miskovsky.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför kvällens semifinal fick vi en pratstund med Lisa Miskovsky som tävlar med bidraget ”Best to Come”.

 

Snart är det alltså dags för ett avgörande i Melodifestivalen 2022 då de fyra sista finalplatserna ska tillsättas. En av de artister som tävlar om den platsen är Lisa Miskovsky som tidigare har tävlat en gång förut i Melodifestivalen (2012) då hon tog sig till final och nu har möjlighet att få göra det igen. Men att hon ens skulle ta sig vidare var inget hon själv hade trott.

– Det kändes superspännande, men jag var nog lite i chock där för jag hade helt ställt mig in på att jag skulle komma sist, berättar Lisa Miskovsky med ett leende.

– Så jag var inte beredd på det bemötandet som blev. Så jag var lite i halvchock och jag tror inte jag riktigt fattade vad som hände egentligen då. Det var så skönt att jag klarade av att ställa mig där och sjunga. Och det var roligt, tillägger hon.

 

Hur var det för övrigt att få spela inför publik igen efter pandemin?

– Jag vet inte om man ser det men just efter jag fick applåderna där så var jag inte beredd på det gensvaret. För det var så länge sen man hade en sådan stor publik och för mig var det så att jag kände mig träffad av publikkramen som man har saknat så mycket. Så det var nära till gråt just efteråt för jag kände att det var så enormt fin känsla. Det var väldigt rörande, säger Lisa Miskovsky.

 

Kontaktades av David Lindgren…Zacharias

Lisa Miskovsky har gjort sitt tävlingsbidrag i Melodifestivalen med låtskrivaren David Lindgren Zacharias som kontaktade henne över mejl att han var intresserad av att skriva musik ihop med henne. Lisa tyckte det lät spännande samtidigt som hon trodde det var artisten David Lindgren från Skellefteå (som tidigare har tävlat i och varit programledare för Melodifestivalen). Vid just det tillfället var hon inne i en låtskrivartid och det passade bra även om det var ett pressat turnéschema. Så de bestämde ett möte i studion.

– Men sen när jag inte hittade studion kommer det ut en annan kille ur studion och hälsar. Det var inte den David jag trodde det var, säger Lisa med ett leende.

 

Sedan skrev de låtar ihop i två dagar och fick ihop material för fyra låtar som de båda gillade väldigt mycket.

– Vi hade samma sätt att tänka och jobba på och det var två extremt kreativa dagar. Och då sa han ’ska vi inte skicka in den här låten?’ och jag svarade ’ja men gör det, kul liksom’.

– Sen går livet vidare och jag hade turné och allting och när frågan kom så var jag inte riktigt beredd på det. Då blev det som att ’oj, klarar jag det att vara med där’ för det är en sån stor maskin och klarar man det. Men här är jag, tillägger Lisa med ett leende.

 

Ser inte på Melodifestivalen som en tävling

Nu är det som sagt dags för semifinal där två finalplatser i de två semifinalgrupperna står på spel. Lisa Miskovsky tar dock det hela med ro då hon i första hand ser Melodifestivalen som en festival med en massa artister som får uppträda med låtar än en tävling.

– Jag känner ingen tävlingsnerv i att ’jag ska bräcka den där’ eller sjunga starkare eller så. Det går inte utan vi gör våra låtar och det är som en konsert. Därför ser jag inte de andra som konkurrenter, säger Lisa Miskovsky.

 

Hur skulle det kännas för dig om din låt tar sig till nästa veckas Melodifestivalsfinal?

– Fantastiskt såklart. Min lilla sorg innan var att man inte skulle få spela sin låt mer än en gång och min låt är inte en sån att man sjunger ut i refrängerna utan är rätt lågmäld av sig. Och då tänkte jag att ’vad tråkigt om det bara blir en gång’. Så tre gånger är såklart fantastiskt och jag är superglad att jag är här.

 

Och om det tar sig hela vägen till Turin, hur skulle det kännas för dig att få representera Sverige i Eurovision 2022?

– Jag hade tyckt det hade varit fantastiskt, det hade varit otroligt roligt att åka till Turin. Jag har inte tänkt så långt bara. Man är mycket här och nu i den här arenan.

 

Ska släppa musik på svenska

Avslutningsvis är vi nyfikna på vad som väntar för Lisa Miskovsky härnäst efter Melodifestivalen. Hon berättar att det kommer mer musik bland annat en EP på svenska i sommar eller höst varav en av låtarna är en svensk version av ”Best to Come”.

– Jag arbetar ihop med Annika Norlin och skriver ihop med henne, berättar Lisa Miskovsky.

 

För den som vill se Lisa Miskovsky på turnéscenen finns det också möjlighet i sommar, något hon ser mycket fram emot efter de två pandemiåren som varit.

 

Med det vill vi passa på att önska Lisa Miskovsky stort lycka till i semifinalen och i hela Melodifestivalen. Följ gärna henne i sociala medier via hennes Facebooksida och Instagramkonto för mer information om turnédatum och musiksläpp!

 


 

Kommentera