Startfältet i Ukrainas uttagning 2017 officiellt

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Tidigare i veckan avslöjade ukrainska TV-bolaget NTU och samarbetsbolaget STB vilka 23 tävlande man har valt ut till sin uttagning. Dessutom presenterades vilket bidrag som blivit joker i uttagningen. Nu har även en lottning avgjort vilka artister som tävlar i respektive heat.

 

Så här går uttagningen till

Ukrainas uttagning anno 2017 kommer att bestå av tre stycken heats om 8 artister per heat. Från varje heat kommer 2-3 bidrag att röstas vidare till en gemensam final. Detta sker genom kombinerad jury- och tittarröstning. Juryn består av låtskrivaren och musikproducenten Konstantin Meladze, artisten Andriy Danylko (även alias Verka Serduchka) samt Jamala (ESC 2016-vinnaren). I finalen tävlar således mellan 6-9 bidrag och då är det upp till tittarna och tremannajuryn att rösta fram den artist med tillhörande bidrag som ska få tävla för Ukraina i ESC 2017.

Viktigt att säga är att den artist/grupp som vinner Ukrainas nationella final slipper att gå igenom ESC-semifinalerna i år. Således kommer artisten/gruppen att gå direkt till den stora ESC-finalen lördagen den 13:e maj tillsammans med Big Five-länderna Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland.

 

Startfältet

24 artister har valts ut, där alla utom ett kommer från val av NTU/STB själva. En plats har vigts åt en joker efter en onlineomröstning. Vinnare där blev Kuznetsov. För att fördela artisterna till de tre heaten har NTU/STB hållit en lottning, där fördelningen blev som följer (de tävlande står i startordning, men deras tävlingsbidrag är inte presenterade):

 

Heat 1 (4:e februari):

 1. SKAY
 2. Roma Veremeychik & Lumiere
 3. Monochromea
 4. Laliko
 5. Salto Nazad
 6. MamaRika
 7. Tayanna
 8. Arsen Mirzoyan

 

Heat 2 (11:e februari):

 1. Letay
 2. Mila Nitich
 3. Kuznetsov
 4. Aghiazma
 5. Detach
 6. Rozhden
 7. Panivalkova
 8. Illaria

 

Heat 3 (18:e februari):

 1. Payushchie Trusy
 2. O.Torvald
 3. Anastasia Prudius
 4. Vitaliy Kozlovskiy
 5. Kadnay
 6. Melovin
 7. Green Grey
 8. Vivienne Mort

 

Så här ser alltså ordningen ut. Vem har du som förhandsfavorit? Kommentera gärna!

 


 

Kommentera