Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Startfältet till Litauens ’Pabandom iš naujo! 2023′ har presenterats

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Litauiska TV-bolaget LRT har efter en kortare betänketid efter den allmänna antagningen meddelat vilka 30 artister med tillhörande bidrag som ska tävla i den kommande upplagan av ESC-uttagningen Pabandom iš naujo!.

 

Startfältet

Tills vidare presenteras hela startfältet i alfabetisk ordning efter artist i en och samma lista. Under säsongen kommer startfältet att fördelas ut på först två heats och utifrån resultatet av dessa två semifinaler och sedan en avgörande final.

 

 

Agnė – “New Start”

Aistė Pilvelytė – “We’re Not Running”

Alen Chicco – “Do You”

Antikvariniai Kašpirovskio dantys – “Sėdi Ir Važiuoji”

Baiba – “When The Lights Go Out”

Beatrich  – “Like a Movie”

Donata  – “Dreamer”

Gabrielius Vagelis – “Šauksmas”

Gebrasy – “Saw Your Ghost”

Il Senso – “Sparnai”

I. T. – “Žinau, Tai Tu”

Joseph June – “Vacuum”

Justa Rubežiūtė – “When I’ll Find”

Justė Kraujelytė – “Need More Fun”

Justin 3 feat. Dj AugustYno – “Not Giving Up”

 

Luknė – “Paradise”

Mario Junes – “Do What You Do”

Matt Len – “Midnight Train”

Melona – “Song Of Whispers”

Monika Linkytė – “Stay”

MoonBee – “Rumor”

Multiks – “London”

NOY – “Destiny’s Child”

Paulina Paukštaitytė – “Let Me Think About Me”

Petunija – “Love Of My Life”

Rūta MUR – “So Low”

The PiXLES – “Šaukt”

Viktorija Faith – “If You Ever Miss Me”

Voldemaras Petersonas – “Things”

W.I – ”You Can Not”

 

Tillägg 23/12: Ett par dagar efter det att LRT presenterade deltagarlistan meddelades det att artisten Lina Štalytė med bidraget “My Body” har diskvalificerats från tävlingen. Anledningen är att tävlingsbidraget hade publicerats på en publik plattform före den 1:a september 2022, vilket bryter mot Eurovisions tävlingsregler. Platsen ersätts av gruppen The PiXLES med bidraget “Šaukt”.

 

Återkommande artister

I vanlig ordning innehåller startfältet en del artister som har medverkat i tidigare års litauiska Eurovision-upplagor. De vi kan hitta utifrån namnen är Aistė Pilvelytė, Alen Chicco, Antikvariniai Kašpirovskio dantys, Gabrielius Vagelis, Gebrasy, Joseph June, Justė Kraujelytė, Justin 3, Multiks, Petunija, Viktorija Faith och Voldemars Petersons.

Därutöver tävlar också Monika Linkytė i 2023 års startfält som år 2015 fick representera Litauen i Eurovision Song Contest (den gången tillsammans med Vaidas Baumila). Hon har förutom den gången gjort ett antal ytterligare försök i Litauens uttagningar. På tal om Vaidas Baumila, som för övrigt inte är med och tävlar i 2023 års startfält, ska vi berätta att han under det här året spelade in duetten Įsimylėjau med Paulina Paukštaitytė som är med och tävlar i det här startfältet!

 

Tävlingsupplägget

Upplägget

Enligt den information som LRT släppte i samband med att de presenterade startfältet kommer uttagningen att utgöras av sammanlagt fem sändningar vilka sänds i januari och februari månad. Inledningsvis tävlar 30 artister fördelade på två heats från vilka sedan ett okänt antal låtar kvalar vidare till två semifinaler där finalstartfältet väljs ut. I övrigt är det sagt att man återigen ska använda sig av modellen med 50 procent tittarröstning och 50 procent juryröstning i alla program. För att inte påverka tittarröstningen är det sagt att juryns röster kommer att redovisas först i slutet av varje sändning (när omröstningen är avgjord).

Startfältet som nu har presenterats har valts ut av en urvalsjury som har kunnat välja bland låtar som skickades in via den allmänna antagningen samt artister som ansökte om att delta. Därefter har en urvalsjury tillsatts som enligt uppgift har arbetat enligt en tvåstegsprincip där man först har kollat så att de tävlande uppfyller alla krav och därefter utvärderat vilka låtar som ska tävla.

 

Sändningsdatum

Nedan är de sändningsdatum som har annonserats ut:

Heat 1: 21 januari

Heat 2: 28 januari

Semifinal 1: 4 februari

Semifinal 2: 11 februari

Final: 18 februari

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen