Lyssna på Loreens nya singel ”Is It Love”

Arkivbild. Foto: ESC-Panelen

PANELEN TIPSAR. Det har gått från skrivande stund fem månader sedan Loreen tog hem Eurovision-segern i Liverpool. Nu under hösten har hon släppt en ny låt som heter ”Is It True” som finns att lyssna på en mängd olika plattformar.

Låten är gjord av MTHR, Dag Lundberg och Maria Wright som tidigare skrivit musik för artister som Zara Larsson, Armin Van Buuren, Gryffin, NOTD och Lost Frequencies. Se den officiella videon här nedan samt ett klipp från ett liveframträdande. Låten finns även att lyssna på streamingplattformar som Spotify.

 

För den som vill se Loreen live kommer hon att ge sig ut på en Europaturné med start den 7:e november (biljetter finns via denna länk). Ett av stoppen blir på Cirkus i Stockholm den 23:e november.

 

Fakta om Loreen

Loreen Talhaoui föddes i Åkersberga som ett av 6 syskon den 16:e oktober 1983 men är uppväxt i Västerås. 2004 slog hon igenom publik genom TV4-programmet Idol där hon slutade på tredje plats. Efter Idol tog hon en paus från musikscenen och gjorde andra saker men 2011 tävlade hon för första gången i Melodifestivalen med My Heart Is Refusing Me som tog henne till Andra chansen där hon åkte ut.

Året därpå var hon tillbaka igen och den här gången med låten Euphoria av Thomas G:son och Peter Boström (som var låtens upphovspersoner) så medverkade hon och tog sig hela vägen till final där det blev storseger! Och i Eurovision gick det hela vägen till seger där hon nästan slog Alexander Rybaks poängrekord men fick i alla fall för den tiden flest 12-poängare. Tack vare den segern fick Sverige arrangera Eurovision 2013 i Malmö där Loreen också medverkade som gästartist. Sedan segern och fram till 2021 blev ”Euphoria” också utsedd till bästa låt i den inofficiella fansomröstningen Topp 250.

Loreen gjorde ett tredje försök i Melodifestivalen år 2017 med bidraget Statements som i likhet med det första tävlingsbidraget tog henne till Andra chansen där hon åkte ut. Bättre gick det när hon 2023 var tillbaka med ”Tattoo” där hon åter fick med sig Thomas G:son och Peter Boström på upphovet tillsammans med sig själv, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Jimmy Jansson och Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker. Den här gången blev det succé då hon tog sig direkt till final och vann den överlägset, och blev sedan historisk när hon vann Eurovision för andra gången. Det hade fram till dess bara hänt en gång förut att en artist vunnit ESC två gånger (Irlands Johnny Logan, reds.anm.) och Loreen blev därför den första kvinnan att vinna Eurovision för andra gången.

Loreen har haft en stor succé med ”Tatoo” som har blivit en stor hit runt om i Europa och låten har i skrivande stund haft över 300 miljoner streams på Spotify – något få Eurovision-bidrag lyckats med på så pass kort tid efter att en final är avgjord. Nedan är hennes liveframträdande från finalen i Liverpool i maj.

 


 

Kommentera