Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Jon Ola Sand gör sin sista Eurovision år 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN INFORMERAR. Jon Ola Sand, som är EBU:s nuvarande Executive Supervisor (högste chef för Eurovision Song Contest), har beslutat sig för att lämna sitt uppdrag efter Rotterdam 2020. Han lämnar jobbet efter sitt tionde år som högste ansvarige.

Anledningen till beslutet, som meddelades den 30:e september (2019), är att han nu jobbat med Eurovision i mer än 20 år och vill helt enkelt gå vidare i karriären. Det kommer han också att göra på sin tidigare hemkanal NRK.

 

Vem är Jon Ola Sand?

Jon Ola Sand, född 21:a december 1961 i Oslo i Norge, har sedan början av 1980-talet arbetat med eller inom televisionen, främst då i sitt hemland Norge som producent eller liknande. Under dessa år blev det allt från att producera Nobels fredspriskonsert till Norsk Melodi Grand Prix. Mellan åren 1998-2005 var han även delegationschef för Norge i Eurovision Song Contest.

Efter Alexander Rybaks seger i Eurovision 2009 blev det Jon Ola Sand som blev exekutiv producent för Norges arrangemang i Oslo 2010. Ett år senare tillträdde han rollen som Executive supervisor för EBU, en roll som tidigare innehafts av Svante Stockselius. Under åren som Jon Ola Sand arbetat med tävlingen har han fått större ansvarsområden för de Eurovision-events som inte bara rör stora Eurovision, som idag innefattar Junior Eurovision Song Contest, Eurovision Young Musicians och Eurovision Choir.

År 2020 gör alltså Jon Ola Sand sitt tionde år på posten som högste chef för Eurovision och då har han valt att helt enkelt gå vidare i karriären. Det här innebär således att från Eurovision 2021 kommer en ny Executive Supervisor vara tillträdd och vem det är vet vi inte idag.

Vem hoppas du tar över jobbet? Kommentera gärna!

 

Tidigare Executive Supervisors

Följande personer har haft rollen som Executive Supervisor (inom parentes står hur många år personen hade rollen). Notera att mellan åren 1958-63 är det okänt vem/vilka som hade rollen:

 

 • 1956-1957: Rolf Liebermann (2 år)
 • 1964-1965: Miroslav Vilček (2 år)
 • 1966-1977: Clifford Brown (12 år)
 • 1978-1992: Frank Naef (15 år)
 • 1993-1995: Christian Clausen (3 år)
 • 1996, 1998-2002: Christine Marchal-Ortiz (6 år)
 • 1997: Marie-Claire Vionnet (1 år)
 • 2003: Sarah Yuen (1 år)
 • 2004-2010: Svante Stockselius (7 år)
 • 2011-2020: Jon Ola Sand (10 år)
 • 2021: Okänt

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen