Linda Bengtzing: ”Det känns svinbra att få vara med just den här låten”

Foto & copyright: Karin Törnblom
Bilden är publicerad med tillstånd av Held MGMT AB.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens deltävling fick vi en pratstund med Linda Bengtzing som i år gör Melodifestivalcomeback med ett Fyrfalldigt hurra!

 

Melodifestivalveteranen Linda Bengtzing slog igenom i det här sammanhanget år 2005 med Alla flickor som ledde till finalplats. Efter det har hon återkommit med fler partylåtar som har höjt lördagsstämningen rejält i tävlingen. Eller vad sägs som Jag ljuger så bra, E det fel på mig, Hur svårt kan det va?, Ta mig, Killer Girl och senast Alla mina sorger. Av dessa låtar är det ”Alla flickor”, ”Jag ljuger så bra” och ”Alla mina sorger” som hon har som personliga favoriter.

 

Känns otroligt bra att få tävla med den här låten

Linda Bengtzing har precis som många andra artister haft två tuffa branschår på grund av coronapandemin med inställda gigs. Däremot har hon fortsatt att jobba med musiken, bland annat med en cover av Marie Fredrikssons ”Äntligen” men även med egna låtar i studion varav några i ett hemligt projekt. Och i år gör hon comeback i Melodifestivalen med en låt som har den fyndiga titeln ”Fyrfaldigt hurra” som hon har varit med och gjort tillsammans med Thomas G:son, Myra Granberg och Daniel Jelldéus.

– Det känns bra, för nu var det så att vi har jobbat fram en låt som vi har skickat in och suttit och hållit tummarna som man gjorde förr i världen. Så det blev riktigt på något vis, man ville så gärna vara med inte det där att halka in på ett bananskal för att någon hittar en låt som de tycker passar eller ’åh vi vill ha Linda Bengtzing på den här låten’ utan att vi var ett team som gjorde det från start, säger Linda.

– Så det känns svinbra att få vara med just den här låten. Det är en väldigt Bengtzing-låt, tillägger hon.

 

Handlar inte om veteraner utan om låtarna

Sedan många år tillbaka har det gått som i en trend att tidigare Melodifestivalveteraner som förut hade bra resultat numera sällan kommer upp i samma resultat igen. Lindas teori om varför det blir så här handlar däremot inte specifikt om just artisterna utan om andra saker.

– Jag skulle nog vilja säga att det är låten som inte håller hela vägen. Jag tror inte alls det har med artisten att göra, för om jag har varit med åtta eller 22 gånger eller ingen gång. Håller inte låten så håller inte låten och det har inte med att göra med att det kanske är en dålig låt utan att den inte passar folk just nu. Så det hänger mer på låten än artisten, säger Linda.

– Det är synd att det har blivit sån snackis om veteraner. Man skulle kunna säga ’varför åker debutanter ofta ut?’. Det blir lite väl upphängt på det, tillägger hon.

 

Det här är för övrigt något som drabbat Linda själv då hennes tre senaste försök i tävlingen har slutat med icke-avancemang från deltävlingen. Men i sin medverkan tror hon alltid på sina låtar och att det ska gå bra.

– Det tror jag alltid, annars har jag inget här att göra, säger Linda.

 

Utlovar ett fartfyllt framträdande

På scenen i Globen på lördag utlovar Linda ett fartfyllt framträdande med sitt tävlingsbidrag. Det kommer att smälla till och bli ett högt tryck som hon uttrycker det själv.

– Den handlar om att alla kämpar vi med något och då är det lätt att glömma bort att man ska vara grund-tacksam. Så det är mycket ’tack och förlåt och skål för allt vi minns och ett fyrfaldigt hurra för att vi finns’, berättar Linda.

 

Hur känns det att arenapubliken är tillbaka?

– Ja du anar inte, jag har gjort mitt första rep här (läs: onsdag) och för mig är publiken halva numret, säger Linda.

 

Kommer att sjunga på svenska i Eurovision

Senast som Sverige skickade en låt på svenska till Eurovision Song Contest var 1998 med Jill Johnsons ”Kärleken är” och efter det har alla låtar som vunnit på svenska översatts till engelska. Men om Linda Bengtzing skulle vinna Melodifestivalen 2022 kommer det inte att bli någon engelsk översättning i Turin.

– Absolut på svenska, helt klart. Kanske att jag hade skrivit en engelsk text för att sjunga den då jag vinner Eurovision, säger Linda med ett leende.

 

Oavsett hur det än går i tävlingen kommer Linda Bengtzing att synas och höras i etern, bland annat i ett projekt ihop med en annan artistkollega. För mer information är vårt tips att följa Linda Bengtzing i hennes sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

Med det sagt tackar vi så mycket för intervjun och önskar Linda stort lycka till i deltävlingen och i hela Melodifestivalen 2022!

 


 

Kommentera