Uppstart inför Nationella uttagningar 2023

NATIONELLA UTTAGNINGAR. I skrivande stund är det den 1:a juli 2022 vilket innebär att vi nu officiellt lämnar första halvåret av 2022 bakom oss och börjar blicka framåt mot nästa säsong. Därmed smygstartar vi med att presentera vilka uttagningsplaner som länder har för tillfället.

Vi vet att det är en bra stund kvar till dess att det är dags för nya avgöranden till nästkommande Eurovision, men trots det är det en del länder som redan har hunnit gå ut med en del information om hur de ska välja artist och bidrag till kommande säsong. Det är också dessa länders informationer vi nu väljer att presentera på de enskilda nationella-sidorna och ju längre tiden går desto fler sidor kommer att startas upp.

 

Grundinformation som fylls på

Som vanligt vill vi passa på att förtydliga att vi just nu befinner oss i en lågsäsong vilket medför att mycket av den informationen som släpps oftast är preliminär. Det innebär att mycket kan komma att justeras till vintern då de flesta avgörandet sedan sker. Här nedan hittar du länkar till de sidor som än så länge är aktiva och under resten av säsongen fyller vi på med fler sidor längst nere på sajten.

 

Väl mött!
/ESC-Panelen

 

Länderna nedan var de som till och med 2022-07-01 hade bekräftat deltagande i Eurovision 2023 (fler länder kommer troligen läggas till under resten av 2022).

 


 

Kommentera