Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Nederländerna NF 2022

Nederländerna NF 2024 »


NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. TV-bolaget AVROTROS har bekräftat Nederländernas deltagande i Eurovision 2023, däremot är det inte officiellt än vilken slags uttagning som ska användas för att utse artisten och tävlingsbidraget.

 

Fakta


  • Uttagningsprocess:
  • Inte känt
  • Uttagningsdatum:
  • Inte känt
  • Artist:
  • Inte känt
  • Låt:
  • Inte känt
  • Låtskrivare:
  • Inte känt

Knappt hade Eurovision 2022 avgjorts förrän vi fick besked om den första antagningen till Eurovision 2023. Det handlar om Nederländerna vars TV-bolag AVROTROS redan i maj 2022 öppnade sin antagning för tävlingsbidrag, vilken är öppen till den 31:a augusti.

Den som är intresserad av att skicka in bidrag till Nederländernas uttagning ska i så fall mejla in sin låt till songfestival@avrotros.nl

De krav som finns är att låten ska vara ett nyskrivet originalverk som ska kunna framföras på maximalt tre minuter, gärna en låt som är direkt och som passar Eurovision-formatet. Däremot behöver låten inte vara i fullständig version utan du kan skicka in en demoversion. Det är väldigt viktigt att låten inte kommer att släppas officiellt före den 1:a september 2022.

 

Liknande upplägg från fjolåret

I likhet med fjolårets (2022 års) uttagning kommer det att vara en urvalskommitté som leder arbetet, den här gången under ledning av delegationschefen Lars Lourenco. Kommittén kommer sedan att få göra ett urval, men om det sedan leder till ännu ett internval (för tionde året på raken för Nederländerna) eller om det skulle bli någon slags uttagning där publiken får vara med och tycka till återstår att se. Inget är vad vi har kunnat hitta klart än.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen