Inför: 2020 års “Best of” nationella-projekt

PANELENS PROJEKT. Det har blivit dags att runda av Eurovision-säsongen 2020, och det gör vi även i år med våra traditionella ”Best of Nationella”-projekt. Förutom vår egen Second Chance contest, där vi korar det bästa bidraget bland de som precis föll på målsnöret i uttagningarna, har fyra av oss skribenter också valt ut sina egna favoriter från startfälten.

 

Vad handlar projekten om?

I uttagningssäsongen 2020 var det 24 av 41 länder som höll i en publik uttagning till Eurovision, alltså där publiken och/eller jurygrupper fick vara med och rösta fram sitt lands kandidat till Eurovision 2020. Sedan blev det en hel del andra låtar över och det är dessa bidrag vi tänker gå igenom och hylla i våra Best of-projekt!

 

Vilka projekt gäller?

Projekten består av vår egen Second Chance contest, där vi listar och tycker till om bidragen som kom på andra plats i respektive uttagning, samt Katjas, Lukas’, Markus’ och Robbans favoriter.

I de fyra sistnämnda projekten har respektive person fått välja ut sitt eget startfält bland bidragen som tävlade (vilka nödvändigtvis inte var de som gick till final). Ingen har dock fått välja ut respektive lands vinnare eller tvåa, men utöver det har det varit fritt fram att utse egna kandidater.

 

Hur går projekten till?

Under de kommande veckorna i maj och juni kommer vi att gå igenom respektive projekt och välja ut våra favoritbidrag från dem. Därefter kommer varje panelmedlem ranka sina toppfavoriter och sedan få välja om man anser att den låt som de facto vann respektive uttagning var bäst eller om tvåan/skribentens favorit var bäst.

Mer information om varje projekt inkl. startfält finns via länkarna nedan:

 

PS: Av rättighetsskäl kommer vi inte göra några recaps för projekten.

 


 

Kommentera