Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Polen NF 2022

Polen NF 2024 »


POLENS UTTAGNING. TV-bolaget TVP har bekräftat Polens deltagande i Eurovision 2023 samt att man tänker välja ut sin artist och sitt tävlingsbidrag genom en nationell final.

 

Mer fakta om uttagningen

Uttagningsdatum

26 februari 2023: Finalen


 


Det polska TV-bolaget TVP har valt att fortsätta med modellen att låta publiken vara med och avgöra vilken artist med tillhörande tävlingsbidrag som ska få representera Polen i Eurovision Song Contest.

 

Upplägg

Beskedet om en fortsättning på en nationell final som även användes ifjol (inför ESC 2022) blev officiellt presenterad den 19:e september 2022 då TVP även presenterade tävlingsregler och öppnade antagningen. Utifrån regelverket kan man utläsa att TVP har för avsikt att välja ut som mest tio (10) finalister bland de låtar som skickas in vilka kommer att få tävla i finalen. I programmet avgörs sedan allting i två rundor – först där lika delar jury- och tittarröstning avgör en topp tre vilka kommer att tävla om slutsegern. Även i den andra rundan koras allt med hjälp av juryns och tittarnas hjälp.

 

Eurovision-resultat 2023

Enligt uppgifter är finalen planerad att avgöras den 26:e februari och cirka en månad innan beräknar TVP att gå ut med startfältets artister och tävlingsbidrag.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen