Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Israel NF 2022

Israel NF 2024 »


ISRAELS UTTAGNING. TV-bolaget KAN bekräftade tidigt Israels deltagande i Eurovision 2023. I juli 2022 blev det även känt att man hade gjort sitt artistval internt.

 

Fakta


 • Uttagningsprocess:
 • Internval (i alla fall artistvalet)
 • Uttagningsdatum:
 • 11 juli 2022: artist
 • ? 2022/2023: bidraget
 • Artist:
 • Noa Kirel
 • Låt:
 • Inte känt
 • Låtskrivare:
 • Inte känt

Sedan många år tillbaka är vi fans vana att följa Israels Eurovision-uttagningar under flera månader genom Rising Star eller X Factor, men till 2023 stryks dessa helt till förmån för ett internval. Via en uppdatering på TV-bolaget KAN:s Facebooksida i mitten av juni 2022 stod det klart att en kommitté kommer att ansvara för att välja ut den artist som ska representera Israel i Eurovision 2023.

 

Så gjordes artistvalet

Själva artistvalet har enligt uppgifter gått till som så att det har varit olika nomineringsprocesser, där medlemmarna först har fått föreslå olika artister och därefter fått välja ut två favoriter vardera innan man hade en intern diskussion om en rankinglista. Därefter tog KAN/IPBC över och tillfrågade först artisten som rangordnats på kommitténs förstaplats om denne vill representera Israel 2023. Hade denne tackat nej gick frågan vidare till den på andra plats osv.

 

Vem blev vald?

Det slutgiltiga valet föll på sångerskan och skådespelerskan Noa Kirel, född 10:e april 2001, som under 2015 gjorde sig känd via YouTube då hon publicerade sin första låt. Efter det har karriären rullat på och det har blivit fler och fler låtsläpp varav flera som har blivit hits.

KAN har inte gått ut med några uppgifter gällande hur Noa Kirels tävlingsbidrag ska väljas ut. Det kan bli tal om internval även där men det skulle lika gärna kunna bli någon slags uttagning såsom Israel gjorde inför 2021 års tävling.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen