Omröstning pågår i Nordmakedoniens Za Evrosong 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Under fredagskvällen den 28:e januari presenterades musikvideorna till de 6 bidrag som tävlar om en plats i Eurovision 2022 för Nordmakedonien. I samband med detta öppnades också en publikomröstning som delvis ska avgöra resultatet.

OBS! På grund av att omröstningen är geoblockad går det endast att rösta om man befinner sig i Nordmakedonien.

 

Startfältet

Följande bidrag deltar i uttagningen (listade i alfabetisk ordning efter artist):

 • Andrea Koevska – Circles
 • Låtskrivare: Aleksandar Masevski, Andrea Koevska

 • Kalina Velkovska (Kaly) – Love and Light
 • Låtskrivare: Davor Jordanovski, Vesna Malinova

 • Lara Ivanova – Flower of Sorrow
 • Låtskrivare: Robert Bilbilov, Robin Zimbakov

 • Ris Flower – Flying to Berlin
 • Låtskrivare: Boris Cvetanovski

 • Viktor Apostolovski – Superman
 • Låtskrivare: Vladimir Dojcinovski, Viktor Apostolovski

 • Yon Idy – Dreams
 • Låtskrivare: Yon Idy

 

 

Tävlingsupplägget

I år, 2022, är det första gången sedan 2016 som MRT inte väljer artist och bidrag internt. Istället har de överlåtit valet till en omröstning likt den Tjeckien använder, dvs. en onlinefinal där publik- och juryröstning avgör resultatet.

MRT har valt att ge publiken en vecka att rösta innan slussarna stänger, dvs. fram till den 4:e februari. Därefter kommer publikens resultat att lägga samman med ett antal jurymedlemmars röster och därigenom kora en vinnare. TV-bolaget har ännu inte sagt när vinnaren kommer att presenteras, dvs. om det blir i anslutning till då omröstningen stängs eller om svaret dröjer en längre tid…

 


 

Kommentera