The Lovers of Valdaro blir joker i Melodifestivalen 2019

MELODIFESTIVALEN 2019. Under finalen av P4 Nästa 2018 var det duon The Lovers of Valdaro som erbjöds en jokerplats i Melodifestivalen 2019. I samband med detta tackade duon ja till erbjudandet. Notera dock att duon kommer att tävla med ett annat bidrag än det som de tävlat med i P4 Nästa och detta på grund av regelskäl.

 

Om duons väg till Melodifestivalen

Duon The Lovers of Valdaro består av de två killarna Erik Gabriel Höiby och Adam Warhester som representerade P4 Stockholm i finalen av P4 Nästa. De tog sig till riksfinalen i P4 Nästa 2018 via att vinna Stockholms uttagning med sitt bidrag ”Lost forever”. Sveriges Radios jury valde sedan ut dem som en av finalisterna i riksfinalen som ägde rum i Linköping den 25:e augusti 2018.

Under finalsändningen när alla artister hade framträtt presenterade Karin Gunnarsson, som är biträdande projektledare för Melodifestivalen 2019 samt var jurymedlem i P4 Nästa-finalen, vem som juryn ville erbjuda en plats i Melodifestivalen 2019. Erbjudandet gick till duon The Lovers of Valdaro som med en gång tackade ja till erbjudandet.

På grund av både Melodifestivalens och EBU:s regelverk gällande när tävlingsbidragen får ha framförts offentligt kommer The Lovers of Valdaro få ta fram ett nytt tävlingsbidrag till Melodifestivalen 2019. Detta bidrag ingår i SVT:s kvot om 14 bidrag (resterande 14 bidrag tas fram av en urvalsjury från den nationella antagningen).

 

Tidigare jokrar från P4 Nästa/Svensktoppen nästa

Följande artister har tidigare blivit jokrar i Melodifestivalen (med placering i Melodifestivalen inom parentes):

 

 • 2018: Stiko Per Larsson – “Titta vi flyger” (6:a i deltävling)
 • 2017: Les Gordons – “Bound to Fall” (6:a i deltävling)*
 • 2016: Smilo – “Weight of the world” (5:a i deltävling)*
 • 2015: Kalle Johansson – “För din skull” (6:a i deltävling)
 • 2014: Eko – “Red” (8:a i deltävling)
 • 2013: Terese Fredenwall – “Breaking the Silence” (5:a i deltävling)

 

* Smilo och Les Gordons vann inte Svensktoppen/P4 Nästa sina år utan valdes ut av juryn att bli tillfrågade att bli joker i Melodifestivalen. Dessa år gick segern istället till Michael Fannon (2015) respektive Noomi (2016).

 

 

Fakta: P4 Nästa 2018


P4 NÄSTA 2018. Det blev P4 Jönköpings trio Spring City som med sitt bidrag ”Back on our streets” vann Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa 2018. De kommer nu att få sin låt spelad i P4 under hösten och dessutom kommer låten att testas in på Svensktoppen.

 

Om vinnarna

Trion Spring City består av sångerskorna Noomi Thorstensson, Miah Hjelmqvist och Annie ”Annielle” Kullén. De har tidigare varit soloartister och släppt musik på egen hand, men gick nu ihop som en trio och ställde upp i P4 Jönköpings uttagning i P4 Nästa 2018. Alla tre har det gemensamma att de tidigare ställt upp i den här tävlingen förut och både Noomi och Miah har lyckats ta sig till riksfinalen där de både vunnit (Noomi) och kommit tvåa (Miah) varsin gång. Nu fick de vara med och tävla gemensamt och vinna.

Notera att Spring City inte fick erbjudandet om att bli joker i Melodifestivalen. Detta gick istället till den i finalen oplacerade duon The lovers of Valdaro. Läs mer om detta här.

 

Resultat

I finalen tävlade 8 bidrag om segern och detta skedde genom två omgångar. Först röstade en SR-jury och lyssnarna fram två av de åtta finalbidragen till en duell, där sedan lyssnarna själva fick rösta fram vinnaren. I första omgången meddelades endast de två som gått vidare utan inbördes ordning. Även om jurypoängen presenterades hemlighölls tittarpoängen.

 

Första omgången

Nedan presenteras de tävlande i ordning efter juryplacering. Juryns poäng lades sedan samman med den hemliga lyssnarpoängen, vilket gav ett slutresultat. De två fetmarkerade bidragen gick vidare till finalens andra omgång:

 

 1. The lovers of Valdaro – Lost forever (P4 Stockholm), 72 jurypoäng
 2. Amandine X – Beautiful Mess (P4 Malmöhus), 60 jurypoäng
 3. Josias Andersson – En kort sekund (P4 Skaraborg), 48 jurypoäng
 4. Patricia Birgersson – Här och nu (P4 Kalmar), 36 jurypoäng
 5. Beside the Bridge – Cool Kid (P4 Uppland), 30 jurypoäng
 6. Spring City – “Back on our streets (P4 Jönköping), 24 jurypoäng
 7. Jahr –Magic (P4 Västerbotten), 18 jurypoäng
 8. Ewelina Westin – Fading Light (P4 Gotland), 12 jurypoäng

 

Notera att de två vinnarna ropades upp utan inbördes ordning.

 

Den avgörande duellen

I denna omgång hade rösterna från föregående rond nollställts. Lyssnarna fick hela makten att rösta fram vinnaren och då blev resultatet som följer:

 

 1. Spring City – “Back on our streets (P4 Jönköping)
 2. Patricia Birgersson – Här och nu (P4 Kalmar)

 

Vi säger grattis till Spring City som nu kan vänta sig en spännande höst på P4. Vi får även se om några av de andra finalisterna lyckas ta sig in på Svensktoppen, vilket har hänt tidigare år.

Vill ni lyssna på låten på Spotify så länkar vi till den här.

 


2 kommentarer

 1. johan jönsson skriver:

  helt suveränt!! nu ska det röstas så det glöder på dessa dansanta synthbröder!

  • Robban (ESC-Panelen) skriver:

   Hoppas de blir första jokern från allmänheten att kvala sig vidare från en deltävling. Skulle vara fantastiskt roligt. Rösta på 🙂


 

Kommentera