Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

The Lovers of Valdaro blir joker i Melodifestivalen 2019

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2019. Under finalen av P4 Nästa 2018 var det duon The Lovers of Valdaro som erbjöds en jokerplats i Melodifestivalen 2019. I samband med detta tackade duon ja till erbjudandet. Notera dock att duon kommer att tävla med ett annat bidrag än det som de tävlat med i P4 Nästa och detta på grund av regelskäl.

 

Om duons väg till Melodifestivalen

Duon The Lovers of Valdaro består av de två killarna Erik Gabriel Höiby och Adam Warhester som representerade P4 Stockholm i finalen av P4 Nästa. De tog sig till riksfinalen i P4 Nästa 2018 via att vinna Stockholms uttagning med sitt bidrag “Lost forever”. Sveriges Radios jury valde sedan ut dem som en av finalisterna i riksfinalen som ägde rum i Linköping den 25:e augusti 2018.

Under finalsändningen när alla artister hade framträtt presenterade Karin Gunnarsson, som är biträdande projektledare för Melodifestivalen 2019 samt var jurymedlem i P4 Nästa-finalen, vem som juryn ville erbjuda en plats i Melodifestivalen 2019. Erbjudandet gick till duon The Lovers of Valdaro som med en gång tackade ja till erbjudandet.

På grund av både Melodifestivalens och EBU:s regelverk gällande när tävlingsbidragen får ha framförts offentligt kommer The Lovers of Valdaro få ta fram ett nytt tävlingsbidrag till Melodifestivalen 2019. Detta bidrag ingår i SVT:s kvot om 14 bidrag (resterande 14 bidrag tas fram av en urvalsjury från den nationella antagningen).

 

Fakta: Tidigare jokrar från P4 Nästa/Svensktoppen nästa

Följande artister har tidigare blivit jokrar i Melodifestivalen (med placering i Melodifestivalen inom parentes):

 

 • 2018: Stiko Per Larsson – “Titta vi flyger” (6:a i deltävling)
 • 2017: Les Gordons – “Bound to Fall” (6:a i deltävling)*
 • 2016: Smilo – “Weight of the world” (5:a i deltävling)*
 • 2015: Kalle Johansson – “För din skull” (6:a i deltävling)
 • 2014: Eko – “Red” (8:a i deltävling)
 • 2013: Terese Fredenwall – “Breaking the Silence” (5:a i deltävling)

 

* Smilo och Les Gordons vann inte Svensktoppen/P4 Nästa sina år utan valdes ut av juryn att bli tillfrågade att bli joker i Melodifestivalen. Dessa år gick segern istället till Michael Fannon (2015) respektive Noomi (2016).

 

Gällande 2019 års val av artist

Kommentera vad du tycker om SVT:s val av joker i Melodifestivalen 2019!

 


2 kommentarer

 1. johan jönsson skriver:

  helt suveränt!! nu ska det röstas så det glöder på dessa dansanta synthbröder!

  • Robban (ESC-Panelen) skriver:

   Hoppas de blir första jokern från allmänheten att kvala sig vidare från en deltävling. Skulle vara fantastiskt roligt. Rösta på 🙂


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen