Eurovision 2020: Greklands tävlingsbidrag är presenterat

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Grekland fortsätter på internvalsspåret i Eurovision Song Contest, och anno 2020 blir det den 17-åriga sångerskan Stefania som kommer att representera landet i tävlingen. Nu är också hennes tävlingsbidrag ”Superg!rl” officiellt presenterat.

Bidraget släpptes officiellt den 1:a mars och förutom studioversion finns även en musikvideo till låten här nedan:

 

Vem är Stefania?

17-åriga Stefania Liberakakis är en grekisk-holländsk artist och skådespelare. Hon föddes i staden Utrecht i Nederländerna 2002 och har hållit på med musiken hela livet. Som barn ställde hon upp i The Voice Kids i Nederländerna 2013, och efter det var hon också med i barnkören Kinderen voor Kinderen i ungefär två år. 2016 ställde Stefania upp vid auditionen till Nederländernas Junior-bidrag och blev en av tre utvalda tjejer att representera landet som gruppen Kisses i tävlingen. De framförde låtenKisses & Dancin’ som hamnade på åttonde plats av 17 tävlande.

Därefter har Stefania gått solo och har bland annat sin egen YouTube-kanal och har släppt fyra solosinglar, varav en av dem (Stupid Reasons) har haft av över en miljon visningar på YouTube. Hon gjorde även ett bejublande framträdande vid MAD VMA-galan i Grekland i somras.

 

Tävlar med ett superteam

Det bidrag som Stefania ska tävla med för Grekland i Eurovision 2020 heter “Superg!rl” och är gjord av ett så kallat superteam med Eurovisionmått mätta. Bland annat har ERT tagit in Eurovisionlåtskrivaren och producenten Dimitris Kontopoulos som bland annat gjort musiken till Stefanias Eurovision-låt tillsammans med gruppen Arcade (ej att förväxla med Nederländernas vinnarbidrag 2019). Tillsammans med dem har man också fått med sig textförfattaren Sharon Vaughn som fått skriva bidragets text. Om detta sedan hjälper för en grekisk succé i Rotterdam återstår att se.

Grekland har haft motiga år i Eurovision på 2010-talet, och även om man tog sig till final ifjol hamnade man på den nedre halvan av resultatet (trots att man var förhandsfavorit). Vi får se om ”Superg!rl” räddar Greklands ära 2020.

 


 

Kommentera