Theoz: ”Det här är något jag har drömt om”

Foto & copyright: Magnus Ragnvid/Warner Music
Bilden är publicerad med tillstånd av Warner Music.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens första deltävling fick vi en pratstund med Theoz som tävlar med låten ”Som du vill”.

 

En av årets debutanter i Melodifestivalen 2022 är Theoz, eller Theodor Haraldsson som han egentligen heter. Han slog igenom publikt redan som åttaåring och har sedan dess varit ett etablerat namn som nu är 16 år gammal och har därmed uppnått den lägsta ålder som krävs för att få delta i Melodifestivalen. Som artist beskriver han sig som en glädjespridare, något man enligt honom själv kommer att märka i scenframträdandet. Annars är det bara mycket glädje just nu att vara med i tävlingen.

– Alltså det känns jättekul och jättestort att vara med, det här är något jag har drömt om så det är skitkul!, säger Theoz med ett leende.

 

Veteran körar bakom scenen

I startfältet tävlar Theoz med bidraget ”Som du vill” som är gjord av Tobias Lundgren, Axel Schylström, Tim Larsson, Elize Ryd och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt. Två av de på upphovet, Axel Schylström och Elize Ryd, har själva varit med och tävlat i Melodifestivalen. Vi är nyfikna på om han har fått några goda råd från dem, vilket han har.

– Jag har fått en massa bra råd från Axel Schylström, han var med när jag sjöng in låten också och han körar bakom scenen för mig. Så jag har fått en massa bra råd och får bra support, berättar Theoz.

 

Vad skulle du säga att ditt tävlingsbidrag handlar om?

– Låten handlar om kärlek som de flesta av mina låtar gör, men det är också sån här glatt och energifyllt. Jag hoppas folk kommer att tycka om den, säger han.

 

Theoz berättar vidare att låten kom till hans kännedom när han fick en förfrågan att sjunga in den vilket han också gjorde. Sedan tyckte han om låten så pass mycket att de också skickade in den och slutligen valdes den ut till tävlingen. Theoz berättar att han även skickade in en annan låt som däremot inte kom med i år.

 

Målet är att göra ett bra scennummer

När vi pratar med Theoz berättar han att det huvudsakliga målet med hans medverkan är i första hand att göra ett bra nummer och att ha roligt. Och roligt verkar han ha det även om det har varit lite nervöst med alla kameror och att det är mycket dans och sång i numret.

– Igår var det torrep (läs: tisdag, reds.anm.) och då var det nervöst för det var första gången på scenen i arenan. Sen har jag haft kamerarep men jag tycker det går bra. Man är lite nervös och så och så är det mycket att hålla reda på, massa kameror man ska hålla reda på, man ska dansa och sjunga samtidigt och det är inte det lättaste. Så det är mycket att hålla reda på, men jag tycker det är kul.

 

Om ditt bidrag skulle ta sig till final och sedan hela vägen till Turin i maj, hur skulle det kännas för dig att få representera Sverige i Eurovision 2022?

– Jag tror inte ens att jag kan föreställa mig det. Såklart hade det varit jättestort och jätteroligt och jättecoolt, men jag vet inte om det kommer bli så. Man ska hoppas såklart, säger Theoz.

 

Diggiloo-turné i sommar

Precis som för Robin Bengtsson väntar en Diggiloo-turné för Theoz i sommar. Han skulle egentligen ha varit med redan för två år sedan men då blev det ju inställt p.g.a. pandemin. Förutom det finns det också några andra saker som väntar om än att det är lite hemligt än vad det är.

– Jag har en låt till på gång som kommer lite senare i så fall, hintar Theoz hemlighetsfullt.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska stort lycka till i deltävlingen och i årets Melodifestival! Vi vill även tipsa om att du kan följa Theoz via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


 

Kommentera