Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2020: Irland och Österrike kommer med besked

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Till Eurovision 2020 har både Irland och Österrike gått internt för att hitta artist och bidrag till tävlingen. Nu har de officiella bidragen släppts.

 

Irland: Lesley Roy – ”Story Of My Life”


Anno 2020 skriver den gröna ön Irland historia då man för femte Eurovision-året på raken har gått i interna spåret istället för att låta publiken utse sitt bidrag. Däremot har man haft en antagning i höstas där en kommitté sedan har lyssnat och bedömt och valt ut tävlingsbidraget.

 

Vilken artist valdes ut?

Den utvalda artisten är singer-songwritern Lesley Roy (på bilden här ovanför). Hon kommer från Balbriggan i Dublin, men numer delar sitt hem mellan New York City och Irland. 2008 släppte hon sitt debutalbum, som bl.a. producerades av svenska Max Martin! Genom åren har hon gjort en rad olika samarbeten med andra artister, både nationella som internationella. Nu i maj tar hon klivet upp på den stora Eurovision-scenen i Rotterdam med förhoppningen att bringa hem det åttonde guldet för Irland.

Bidraget hon ska framföra heter ”Story Of My Life”, som hon gjort tillsammans med Robert Marvin, Catt Gravitt och Tom Shapiro. Förutom dem har TV-bolaget RTÉ också anlitat koreografteamet THISISPOPBABY som kommer finnas med i förberedelserna till Rotterdam. Den officiella musikvideon finns att se här nedan:

 

Österrike: Vincent Bueno – ”Alive”


Redan i december 2019 hade österrikiska TV-bolaget ORF utsett artisten Vincent Bueno med bidraget ”Alive” som representant till Eurovision 2020. Valet gjordes helt och hållet internt. Men det har dröjt först till nu i början av mars 2020 innan bidraget officiellt släpptes. Här nedan är musikvideon:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen