1-3 december: Artistpresentationer till Melodifestivalen 2021

MELODIFESTIVALEN 2021. Under de sista dagarna i november har Melodifestivalredaktion twittrat och instagrammat ut bilder på en nedräkning till något torde vara någon slags presentation, och mycket riktigt visade det sig vara startskottet för att presentera artisterna!

Årets presentation blir lite annorlunda då bidragen meddelas vid olika tillfällen under tre dagar istället för att alla namn släpps vid ett och samma tillfälle. Enligt SVT:s schema kommer nio artister att släppas den 1:a december, lika många den 2:a december och tio artister den 3:e december. Namnen med tillhörande bidrag släpps en gång i timmen mellan kl. 07:00-15:00/16:00.

Notera gärna att artisterna presenteras utan inbördes ordning, det vill säga fördelningen till deltävlingar och tillhörande startnummer blir officiellt först i ett senare skede.

 

Fakta: Vad vi vet just nu


Det vi vet fortsatt om Melodifestivalen 2021 är att 28 bidrag, fördelat på sju bidrag á fyra deltävlingar, kommer att tävla. Därefter följer uppsamlingsheatet Andra chansen och den avgörande finalen som korar vinnaren som blir Sveriges representant i Eurovision 2021. I deltävlingarna röstas publikens favoriter vidare till final, antingen som deltävlingsvinnare eller att de får en chans till via Andra chansen. Exakt hur omröstningarna kommer att gå till är däremot fortsatt inte helt känt.

På grund av coronapandemin kommer sändningarna denna gång enbart hållas i en och samma arena istället för att vara på turné. Enda värdstaden för året blir Stockholm. Ingen publik kommer att tillåtas att vara på plats i arenan vid sändning. Däremot kommer sändningarna kunna följas i SVT, både i linjär-TV och på webben.

De tävlingsdatum som SVT har bokat in för Melodifestivalen 2021 är den 6:e, 13:e, 20:e och 27:e februari (för deltävlingarna) samt 6:e och 13:e mars (för Andra chansen och finalen). Alla program kommer att hållas i Annexet i Stockholm, men det är ännu inte känt gällande vem eller vilka som kommer att vara programledare.

 

Så väljs startfältet ut

I september hölls den officiella antagningen och via den inkom inte mindre än 2 747 bidrag som sedan SVT-redaktionen lyssnade igenom, gallrade ur och skickade vidare till sin urvalsjury som fick välja ut 14 bidrag. Därefter har SVT-redaktionen börjat med att göra sina val om 14 bidrag samt att de har börjat tillsätta artister till alla bidrag.

Vilka 28 artister och låtar som kommer tävla nästa år är än så länge inte känt, mer än att Julia Alfrida är 2021 års P4 Nästa-joker i tävlingen. Även om SVT vill hålla allt hemligt verkar det som att nästan alla namn har hunnit läcka ut via Aftonbladets rapportering. Så har varit brukligt sedan många år och vi får se hur många rätt antal namn som Aftonbladet hinner ”avslöja” innan SVT tar ton under tisdag-torsdag denna vecka (1-3 december 2020).

 


 

Kommentera