Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Antagningen till Melodifestivalen 2021 är avslutad

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2021. Den 16:e september 2020 klockan 11:59* avslutade SVT antagningen till Melodifestivalen 2021. Det är ännu inte bekräftat hur många låtar som skickades in.

Antagningen har varit öppen för allmänheten sedan den 24:e augusti och i och med att den nu har avslutats tar processen vid med att börja utse vilka bidrag som ska tävla nästa år.

* I en tidigare upplaga av informationen har vi skrivit ut att SVT skulle hålla antagningen öppen till kl 23:59. Dessa uppgifter bygger på information i ett pressmeddelande som alltså visade sig vara felaktig. Vi beklagar att denna felinformation publicerats. Rätt version är att antagningen nu är avslutad. 


VIKTIGT! Alla uppladdade bidrag på SVT:s plattform är nu blockerade från att offentliggöras till och med tidigast den 30:e november 2020. Om din/a låt/ar inte kommit med är det efter den dagen tillåtet att använda dessa som du vill – så länge du inte vill ge dem en ny chans att skickas in ett senare år eller till ett annat lands uttagning!

 

Så ser processen ut framöver

Till en början kommer Melodifestivalredaktionen lyssna igenom alla inskickade låtar som uppfyllt regelverket. Redaktionen utser de låtar som de anser har störst originalitet och komposition som håller ihop, vilka de skickar vidare till en jury som själva får lyssna igenom materialet och i omgångar rösta bort låtar tills de bara har 14 låtar kvar. Sedan tar Melodifestivalredaktionen över arbetet och tillsätter artister till dessa låtar samt väljer ytterligare 14 låtar till startfältet. Enligt vad SVT tidigare sagt beräknas startfältet presenteras i oktober eller november 2020.

Enligt uppgifter kommer 28 låtar att tas ut i tävlan, vilket baseras på formuleringar i SVT:s regelverk som publicerades i slutet av maj samt ett pressutskick som SVT gjorde den 24:e augusti. Däremot har SVT inte bekräftat huruvida det tidigare formatet med deltävlingar, uppsamlingsheat och final kommer att behållas eller göras om. Det råder viss osäkerhet på grund av den rådande coronapandemin och de restriktioner som följt. Vi avvaktar vidare spekulationer tills vi har mer fakta i frågan.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen