Samira Manners: ”Det känns jättekul och jag är jättetacksam för denna möjlighet”

Foto & copyright: Ida Fia Sveningsson/Cardiac Records
Bilden är publicerad med tillstånd av Sony Music Sweden.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens deltävling fick vi en pratstund med Samira Manners som tävlar med bidraget ”I Want To Be Loved”.

 

21-åriga Samira Manners kommer från Svedala i Skåne. I maj 2020 debuterade hon på musikscenen med sin singel Do It All Again som samma höst följdes upp med Hard To Love, jullåten Last Christmas Eve och sedan Friend of Mine. För närvarande studerar hon en ettårig singer/songwriter-utbildning vid Musikhögskolan i Malmö samtidigt som hon ska tävla i Melodifestivalen för första gången. Vi är såklart nyfikna på hur det känns för henne att ha kommit med i startfältet.

– Det känns jättebra, det känns lite overkligt fortfarande på något sätt även om man har vetat det ett tag. Det är ändå lite så sjukt speciellt nu när det snart är dags. Men det känns jättekul och jag är jättetacksam för denna möjlighet, säger Samira.

 

Ser upp till artister som skriver sina egna låtar

Samira beskriver sig själv som en singer/songwriter som alltså gör sin egen musik som är åt akustisk pop-hållet. Hon berättar för oss att hon inspireras av artister som skriver sin egen musik och som sjunger om personliga erfarenheter, något som hon själv gör.

– Jag ser väldigt mycket upp till artister som Taylor Swift och Olivia Rodrigo, för de har ett otroligt sätt att få fram texten i en låt och det är något jag själv letar efter när jag lyssnar på musik och vill skriva, säger Samira.

 

Skrivit ihop med Frans’ låtskrivare

På lördag är det alltså dags för Samira att debutera på den stora Melodifestivalscenen i Globen och det gör hon med bidraget ”I Want To Be Loved” som hon har gjort ihop med Fredrik Andersson som tidigare har tävlat i Melodifestivalen som låtskrivare bakom bland andra Frans, som ju vann Melodifestivalen 2016 med ”If I Were Sorry” som även blev femma i Eurovision.

Samira berättar för oss att låten kom till i somras då hon och Fredrik träffades och skrev en låt tillsammans. Några veckor senare var det Fredrik som tog initiativet till att skicka in låten till Melodifestivalen och så blev det också.

– Först var jag lite osäker så här att man vill tänka igenom alla beslut och så, men sen kände jag att man får inte alltid så många möjligheter så man får ta de man får, berättar Samira.

 

Det gick sedan en tid och under höstlovet fick hon reda på att låten hade kommit med i startfältet, något som gjorde henne glad och väldigt chockad.

– Det tog ganska lång tid så jag tänkte att ‘nä det blev nog inget, så är det’. Så när då beslutet kom så blev jag väldigt chockad, säger Samira.

 

Vad skulle du säga att ditt tävlingsbidrag handlar om?

– Att man vill bli älskad och omtyckt och allting hur det kan kännas när man inte blir det. Det är väldigt personliga erfarenheter från mitt liv med både upplevelser och känslor som jag har gått igenom, berättar Samira.

 

Har du några personliga favoritlåtar från tidigare års Melodifestivaler?

– Jag brukar säga att jag älskar ”This Is My Life” med Anna Bergendahl (Melodifestivalen 2010, reds.anm.) för det var hon och gitarren och ett par röda Converse.

 

Ett superbra startfält

Samira tävlar i den andra deltävlingen och hon tycker att startfältet känns superbra och att hon hoppas på det bästa för alla.

– Jag hoppas bara att folk vill lyssna och att det går bra för alla andra, säger Samira.

 

Om det skulle ta sig så pass bra att låten går direkt till final som första finalist skulle kännas otroligt för henne samtidigt som hon ser mest fram emot att få visa upp sin musik för hela Sverige, och att det här är en rolig möjlighet.

– Men det är klart – man hoppas ju alltid på det bästa, men jag tror det är viktigt att jag kommer ihåg varför jag är där, tillägger hon.

 

Och om det skulle tar sig hela vägen för dig till Turin i maj, hur skulle det kännas för dig att få representera Sverige i Eurovision 2022?

– Ja det skulle vara kul. Men det är jättesvårt att säga för på ett plan vill man alltid det men det är som sagt inte det viktigaste för mig utan det viktigaste är att jag får göra min grej och visa min låt som jag är väldigt stolt över. Men det är klart att jag hade blivit glad!, säger hon med ett leende.

 

Avslutningsvis hintar Samira för oss att hon planerar ett låtsläpp under det här året och att det eventuellt blir släppt av ett debutalbum till hösten. För mer information om detta är vårt tips att följa Samira i hennes sociala medier, både via den officiella Facebooksidan och hennes Instagramkonto.

Med det sagt vill vi även passa på att önska Samira Manners stort lycka till i deltävlingen och i hela Melodifestivalen 2022!

 


 

Kommentera