Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Nu startar vi upp inför 2023 års Second Chance-projekt

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELENS PROJEKT. Som en avslutning på säsongen 2023 kommer vi att genomföra våra egna Second Chance-projekt där vi väljer ut favoritbidrag från årets nationella uttagningar som aldrig fick åka till Eurovision 2023. Det handlar dels om att kora det bästa andraplacerade bidraget samt ytterligare fyra vinnare bland övriga låtar i startfälten.

 

Vilka projekt handlar det om?

I 2023 års uttagningssäsong var det 24 av de 37 tävlingsländerna som anordnade någon form av publikuttagning där jury- och/eller tittarröstning avgjorde vilken artist med tillhörande tävlingsbidrag som skulle vinna. Lika många låtar hamnade på andra plats eller placerade sig längre ned i totaltabellerna och det är dessa låtar som vi hyllar.

Själva projekten är uppdelade i fem delar: vår egen Second Chance Contest (där alla andraplacerade bidrag tävlar) och fyra startfält som våra skribenter Hollac16, Katja, Lukas och Robban själva har satt ihop. I de fyra senare har de kunnat välja bland alla låtar utom vinnaren och den låt som kom på andra plats. Vi har i den mån det gått försökt att inte välja samma låtar från samma uttagningar men i de fall där det har funnits färre alternativ så har vi gjort undantag från den regeln.

 

Upplägget

I varje projekt kommer var och en i panelen att dels göra en personlig topp 10 av de låtar som finns att välja bland och därefter jämföra land för land om man anser att uttagningens vinnare var bäst eller utmanaren var bäst. Vi summerar sedan bägge delarna och får ut en gemensam topplista samt en vinnare bland vinnarna/utmanarna.

Alla resultat meddelas först efter det att Eurovision 2023 är avgjord men redan nu finns alla startfält tillgängliga!

Mycket nöje!
/ESC-Panelen

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen