Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Kroatien bekräftar deltagande i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Det kroatiska TV-bolaget HRT har nu i mitten av september 2021 bekräftat Kroatiens deltagande i Eurovision 2022. Därmed uppgår deltagarlistan till minst 27 deltagarländer.

Förutom att bekräfta landets deltagande i tävlingen har HRT även gått ut med uppgifter att de för närvarande förbereder sig inför en ny upplaga av uttagningen Dora. Denna uttagning har HRT använt sig av i stort sett alla gånger de medverkat i Eurovision, med undantag för ett antal internval under 2010-talet, och det blir därför en fortsättning på detta till 2022.

Exakt hur omfattande uttagningen blir denna gång är inte känt då regelverket släpps först vid ett senare tillfälle under säsongen. Så snart vi vet mer återkommer vi med information.

 

Kroatien i Eurovision 2021

Kroatien var ett av de länder som inför Eurovision 2021 inte valde att behålla sin 2020-utvalda artist som representant till 2021. Istället anordnades en ny upplaga av Dora där sångerskan Albina med låten ”Tick-Tock” tog hem segern.

På plats i Rotterdam fick Kroatien kvala genom en semifinal fylld av förhandsfavoriter och missade finalen med minsta möjliga marginal. Faktum är dock att Kroatien skulle ha gått till final hos både jurygrupperna och tv-tittarna, men när alla poäng adderades samman räckte inte den 9:e och 10:e plats landet fått i respektive röstningsgrupp för avancemang. Det är dock första gången någonsin sedan semifinalernas och 50/50-röstningens införande som ett land missar finalen på detta sätt.

Så här såg liveframträdandet ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen