Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Startfältet till Dansk Melodi Grand Prix 2019 presenterat

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Danska TV-bolaget Danmarks Radio (DR) har nu bekräftat vilka 10 artister som ska delta i Dansk Melodi Grand Prix 2019 – Danmarks nationella uttagning till Eurovision 2019.

 

Danmark fortsätter, precis som Norges motsvarighet till Melodi Grand Prix, med att bara hålla i en finalkväll som uttagning till Eurovisionen. Från en nationell antagning som pågick i september (2018) har DR nu valt ut sina tio tävlande. Finalen går av stapeln i arenan Jyske Bank Boxen i staden Herning lördagen den 23:e februari (för övrigt samma kväll som Melodifestivalens fjärde deltävling äger rum).

 

Startfältet

Dessa 10 artister deltar i DMGP 2019 (de listas i bokstavsordning efter artistnamn):

 

  1. Humørekspressen – “Dronning af baren”
  2. Jasmin Gabay – Kiss Like This”
  3. Julie & Nina – “League of Light”
  4. Leeloo – ” target=”_blank”That Vibe”
  5. Leonora – Love Is Forever”
  6. Marie Isabell – Dancing with You in My Heart”
  7. Rasmus Faartoft – Hold My Breath”
  8. Sigmund – Say My Name”
  9. Simone Emilie – Anywhere”
  10. Teit Samsø – “Step It Up”

 

Bidragens studioversioner har också presenterats och vi länkar till dessa ovanför.

 

Fakta om Dansk Melodi Grand Prix 2019

Under slutet av sommaren 2018 bekräftade DR Danmarks deltagande i Eurovision 2019 och öppnade samtidigt antagningen till uttagningen Dansk Melodi Grand Prix. Exakt omfång av tävlingen var då inte känt mer än att ett antal tävlingsbidrag skulle komma att väljas ut från en nationell antagning att tävla i DMGP 2019. Detta val har gjorts av en urvalsjury under hösten 2018. Det är också oklart hur många bidrag som skickades in till tävlingen denna gång. Antagningen avslutades den 26:e september, men enligt regelverket kunde bidrag som skickats in efter det datumet också vara aktuella för tävlingen.

I oktober bekräftade DR att finalen av DMGP 2019 ska hållas den 23:e februari i staden Herning. Det är femte gången som den nationella finalen hamnar där.

Upplägget för finalen blir detsamma som det såg ut ifjol, dvs. med två röstningsomgångar. Först kommer tv-tittarna och jury att rösta fram tre av bidragen som går till en avgörande jury- och tittaromröstning. Vinnaren blir Danmarks representant i Eurovision 2019!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen