Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Edward af Sillén och Linnea Henriksson kommenterar Eurovision 2022 för Sveriges Television

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2022. Sveriges Television har presenterat Edward af Sillén och Linnea Henriksson som den duo som kommer att kommentera tävlingen för Sveriges Televisions tittare den 10:e, 12:e och 14:e maj.

 

Vilka handlar det om?

Veteranen Edward af Sillén har haft kommentatorsuppdraget för Sveriges Television varje år sedan 2009, dock med undantag för 2013 och 2016 då han var med i produktionen av Eurovision i Sverige och såklart för 2020 då tävlingen ställdes in p.g.a. coronapandemin. Han var dock med i programmet Sveriges 12:a som kommentator, ett program som sändes som en slags inofficiell final för att kora vilket bidrag som skulle få Sveriges 12-poängare.

Linnea Henriksson är artist och låtskrivare som även har synts till som programledare för bland annat Musikhjälpen och Melodifestivalen. Däremot är det första gången som hon får kommentera Eurovision för Sverige.

 

När och var?

Edward och Linnea kommer att kommentera för Sveriges Television. Det börjar tisdagen den 10:e maj då 17 länder (ej Sverige) tävlar om tio finalplatser och fortsätter sedan på torsdagen den 12:e maj då 18 länder, däribland Cornelia Jakobs från Sverige, tävlar om de tio sista finalplatserna. Finalen äger rum lördagen den 14:e maj då nästa Eurovision-vinnare ska koras!

Det är inte officiellt bekräftat vem eller vilka som Sveriges Radio kommer att skicka som kommentator/er till Eurovision 2022.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen