Edward af Sillén och Linnea Henriksson kommenterar Eurovision 2022 för Sveriges Television

EUROVISION 2022. Sveriges Television har presenterat Edward af Sillén och Linnea Henriksson som den duo som kommer att kommentera tävlingen för Sveriges Televisions tittare den 10:e, 12:e och 14:e maj.

 

Vilka handlar det om?

Veteranen Edward af Sillén har haft kommentatorsuppdraget för Sveriges Television varje år sedan 2009, dock med undantag för 2013 och 2016 då han var med i produktionen av Eurovision i Sverige och såklart för 2020 då tävlingen ställdes in p.g.a. coronapandemin. Han var dock med i programmet Sveriges 12:a som kommentator, ett program som sändes som en slags inofficiell final för att kora vilket bidrag som skulle få Sveriges 12-poängare.

Linnea Henriksson är artist och låtskrivare som även har synts till som programledare för bland annat Musikhjälpen och Melodifestivalen. Däremot är det första gången som hon får kommentera Eurovision för Sverige.

 

När och var?

Edward och Linnea kommer att kommentera för Sveriges Television. Det börjar tisdagen den 10:e maj då 17 länder (ej Sverige) tävlar om tio finalplatser och fortsätter sedan på torsdagen den 12:e maj då 18 länder, däribland Cornelia Jakobs från Sverige, tävlar om de tio sista finalplatserna. Finalen äger rum lördagen den 14:e maj då nästa Eurovision-vinnare ska koras!

Det är inte officiellt bekräftat vem eller vilka som Sveriges Radio kommer att skicka som kommentator/er till Eurovision 2022.

 


 

Kommentera