Finalen i Norsk Melodi Grand Prix 2019 avgörs i Oslo den 2 mars 2019

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Norska TV-bolaget NRK har nu presenterat att finalen i Norsk Melodi Grand Prix 2019 kommer att hållas i Oslo Spektrum i Oslo lördagen den 2:a mars 2019. Förutom de tävlande artisterna utlovar NRK ”en spektakulär show”.

Anledningen till att NRK väljer att gå ut med finaldatumet och värdstaden redan nu beror på att intresserade personer som vill kunna vara på plats live ska hinna boka flyg och hotellrum i god tid. Biljettsläppet sker dock först senare i höst, exakta datumet är inte bekräftat.

 

Ingen finalkrock med Sverige

Angående finaldatumet så väljer NRK alltså att sända sin final en vecka tidigare jämfört med hur det såg ut i finalen 2018. Därför kommer den norska finalen 2019 inte att krocka med sändningen av svenska Melodifestivalens final eftersom att den senare avgörs först lördagen därpå (den 9:e mars).

 

Musiken betyder allt

I en intervju med NRK säger Stig Karlsen, som är producent och musikansvarig för NMGP 2019, att produktionen jobbar ständigt med att gå lite längre varje år för inte tulla på de höga förväntningar som norrmännen har på showen. Även om en storslagen show är viktig så säger Stig Karlsen att det är låtarna och artisterna som betyder allt, eftersom det är det som gör att NRK kan leverera showen.

 

Fakta om Norsk Melodi Grand Prix 2019

Norge var allra först ut att både bekräfta sitt deltagande i Eurovision 2019 – och att man fortsätter med sin Norsk Melodi Grand Prix. För beskedet om detta val kom redan i slutet av januari 2018, då NRK öppnade antagningen till NGMP 2019. När antagningen sedan hade stängts, den 9:e september, meddelade NRK att mer än tusen låtar skickades in, vilket har rapporterats om som ett nytt rekord för Norsk Melodi Grand Prix.

Under hösten 2018 kommer bidrag att väljas ut till startfältet, vilka kommer från den nationella antagningen samt eventuellt även från inbjudna jokrar. Enligt uppgifter från NRK kommer artisterna till Norsk Melodi Grand Prix 2019 att presenteras i slutet av januari 2019. För närvarande anges datumet 25 januari, men om det blir tidigare eller senare återstår att se. Hur många bidrag som väljs ut är i skrivande stund inte bekräftat.

 


 

Kommentera