Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Premiär för Polens ”Szansa Na Sukces” 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. I år, 2020, satsar Polen på en helt ny uttagning med förhoppningen att ta dem till toppen i Eurovision på samma sätt som de gjort i Junior Eurovision. Årets polska uttagning har därför namnet ”En chans för framgång” eller Szansa Na Sukces på polska.

 

Upplägget

Szansa Na Sukces går till som så att 21 artister tävlar i tre heats om tre eller fyra finalplatser. Varje heat innehåller sju tävlande som endast framför en cover från ett bestämt tema i respektive heat (ABBA, Eurovision och Beatles). Därefter får en tremannajury bestående av de tidigare polska Eurovisiondeltagarna Cleo (2014), Michał Szpak (2016) och Gromee (2018) välja ut en finalist per program. Juryn kan sedan lägga till en fjärde finalist, men de behöver inte göra det.

I finalen får sedan tv-tittarna komma in i matchen för att tillsammans med juryn kora en vinnare. Respektive finalist framför två låtar vardera: en cover och ett Eurovision-bidrag som är tilltänkt Eurovision 2020 (dvs. en originallåt). Vinnaren representerar sedan Polen i årets Eurovision

Det är värt att säga att de tre heaten sänds söndagarna den 2:a, 9:e och 16:e februari. Dessa program är förinspelade, men det kommer inte finalen vara. Den direktsänds söndagen den 23:e februari. Programledare i alla fyra program är Artur Orzech.

 

Artisterna

Dessa artister tävlar i heaten (de presenteras i bokstavsordning efter artistnamn):


Heat 1

Tema: ABBA

 1. Amelia Andryszczyk
 2. Emilia Sanecka
 3. Julia & Wiktoria Szlachta
 4. Kasia Dereń
 5. Maja Hyży
 6. Patryk Skoczyński
 7. Sargis Davtyan

Heat 2

Tema: Eurovision

 1. Aleksandra Nykiel
 2. Alicja Szemplińska
 3. Damian Kulej
 4. Paulina Czapla
 5. Saszan
 6. Stashka
 7. Weronika Curyło

Heat 3

Tema: Beatles

 1. Adrian Makar
 2. Albert Černý*
 3. Basia Gąsienica-Giewont
 4. Marek Kaliszuk
 5. Marzena Ryt
 6. Nick Sinckler
 7. Norbert Legieć

* Albert Černý representerade Tjeckien i Eurovision 2019 som en del av gruppen Lake Malawi. De tog sig till final med bidraget ”Friend of a friend”.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen