Premiär för Allsång på Skansen 2024

Foto: ESC-Panelen

PANELEN TIPSAR. Då har det blivit säsongspremiär för årets Allsång på Skansen i Sveriges Television. Under åtta tisdagskvällar under sommaren visas nya direktsända program där olika gästartister framträder med både egna låtar och allsångslåtar.

 

Pernilla Wahlgren leder Allsång på Skansen

Förra året var det Pernilla Wahlgren som tog över rollen som Allsångsledare på Skansen och den rollen fortsätter hon i även den här sommaren. Årets säsong utgörs av sändningar på tisdagar i SVT1 där olika artister bjuds in till varje program.

Premiären sker i SVT1 kl. 20.00 den 25:e juni och därefter sänds nya program varje tisdag till och med den 13:e augusti. I det första programmet medverkar Adaam, Albin Lee Meldau, Molly Hammar samt Tina Ahlin & Malena Ernman tillsammans med Orsa Spelmän. Dessutom medverkar också Sveriges senaste Eurovision-representant Marcus och Martinus.

Premiärprogrammet finns tillgängligt i SVT Play till och med den 9:e februari 2025.

 

Så köps biljetter

För att kunna vara på plats behöver du ha inträdesbiljett till Skansen, och om du vill ha en sittplats måste detta bokas i förväg via Ticketmaster. Förköpsbiljetter säljs till både genrepen och direktsändningarna. För en ståplats räcker inträdesbiljetten till området.

Notera att det råder väskförbud på själva Sollidenområdet (inte övriga Skansen) samt att visitering sker vid inpassering till det område på Solliden på Skansen där programmet sänds från.

 

Vilka artister är med under säsongen?

Utöver premiärprogrammet blir det ytterligare sju sändningar i sommar vid följande tillfällen & artister (med reservation för eventuella justeringar och tillägg):

2 juli: Mange Schmidt och Byz, Omar Rudberg, Peg Parnevik samt Tomas Ledin

9 juli: Jill & The Johnsons, Medina, trion Timo Räisänen, Oscar Zia och Parham samt Tommy Nilsson

16 juli: Fröken Snusk, Herreys, Peter Jöback samt Zoe Lobos

23 juli: Maja Francis, Norlie och KKV, Smash into pieces samt trion Titti Sjöblom, Ehrling Eliasson och Linda Pettersson

30 juli: Elisabeth Andreassen och Lotta Engberg, Ellen Krauss, Liamoo samt Uno Svenningsson

6 augusti: Anji och Lisa Ekdahl, Christer Sjögren, Dreamgirls, Miss Li samt Simon Superti

Allsångsscenen är din (6 augusti): Miss Li

13 augusti: Isak Danielson, Miriam Bryant samt Orup

 


 

Kommentera