Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Faith Kakembo

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Andreas Joakimsson/Warner Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Faith Kakembo som tävlar med bidraget “Freedom” i den tredje deltävlingen den 19:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Faith Kakembo är uppvuxen i Månsarp men bor idag i Jönköping där hon till vardags arbetar som narkossjuksköterska. Musiken har dock alltid funnits med i hennes liv från uppväxten med kyrkokörer hela vägen upp till Melodifestivalen där hon senast tävlade 2020 med låten Crying Rivers”.

Den musikaliska resan till Melodifestivalen började i P4 Nästa 2019 där hon gick vidare till riksfinalen med låten “Through Fire And Rain” som gjordes av hennes kompis Johannes Häger. Även om Faith inte vann P4 Nästa-finalen erbjöd SVT en plats i Melodifestivalen 2020 och den här gången har hon fått en ytterligare chans att tävla!

Årets bidrag heter ”Freedom” och den låten har Faith varit med och gjort tillsammans med Laurell Barker, Anderz Wrethov och Palle Hammarlund. Inför Melodifestivalen har Faith nyligen släppt en singel som heter O Come, All Ye Faithful:

 

Följ gärna Faith Kakembo i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 3

  • 01. Cazzi Opeia – ”I Can’t Get Enough”
  • 02. Lancelot – “Lyckligt slut”
  • 03. Lisa Miskovsky – “Best To Come”
  • 04. Tribe Friday – ”Shut Me Up”
  • 05. Faith Kakembo – ”Freedom”
  • 06. Linda Bengtzing – ”Fyrfaldigt hurra!”
  • 07. Anders Bagge – ”Bigger Than The Universe”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen