Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Faith Kakembo

Foto & copyright: Andreas Joakimsson/Warner Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Faith Kakembo som tävlar med bidraget “Freedom” i den tredje deltävlingen den 19:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Faith Kakembo är uppvuxen i Månsarp men bor idag i Jönköping där hon till vardags arbetar som narkossjuksköterska. Musiken har dock alltid funnits med i hennes liv från uppväxten med kyrkokörer hela vägen upp till Melodifestivalen där hon senast tävlade 2020 med låten Crying Rivers”.

Den musikaliska resan till Melodifestivalen började i P4 Nästa 2019 där hon gick vidare till riksfinalen med låten “Through Fire And Rain” som gjordes av hennes kompis Johannes Häger. Även om Faith inte vann P4 Nästa-finalen erbjöd SVT en plats i Melodifestivalen 2020 och den här gången har hon fått en ytterligare chans att tävla!

Årets bidrag heter ”Freedom” och den låten har Faith varit med och gjort tillsammans med Laurell Barker, Anderz Wrethov och Palle Hammarlund. Inför Melodifestivalen har Faith nyligen släppt en singel som heter O Come, All Ye Faithful:

 

Följ gärna Faith Kakembo i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 3

  • 01. Cazzi Opeia – ”I Can’t Get Enough”
  • 02. Lancelot – “Lyckligt slut”
  • 03. Lisa Miskovsky – “Best To Come”
  • 04. Tribe Friday – ”Shut Me Up”
  • 05. Faith Kakembo – ”Freedom”
  • 06. Linda Bengtzing – ”Fyrfaldigt hurra!”
  • 07. Anders Bagge – ”Bigger Than The Universe”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera