Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Malou Prytz

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Per Kristiansen/Warner Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Malou Prytz som tävlar med bidraget “Bananas” i den första deltävlingen den 5:e februari.

 

Bakgrundsfakta

18-åriga Malou Prytz från Ryd i Tingsryds kommun slog igenom stort i och med sin medverkan i Melodifestivalen 2019 med låten I Do Me som tog henne direkt till final om än att resan slutade med en sistaplats i finalen. Bara ett år senare var hon tillbaka igen, den här gången med låten ”Ballerina” som var en något mer allvarlig låt mot hur det hade låtit året innan. Den gången tog hon sig till Andra chansen där resan tog stopp i en duell mot Paul Rey.

Förutom Melodifestivalen har Malou också släppt en EP och nu är hon tillbaka i tävlingen för en tredje gång, den här gången får hon dessutom inleda hela tävlingen! Hennes tävlingsbidrag heter ”Bananas” och den är gjord av Alice Gernandt (Ace Wilder), Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb.

Följ gärna Malou Prytz i sociala medier via hennes officiella Instagramkonto.

 

Hela startfältet i deltävling 1

  • 01. Malou Prytz – “Bananas”
  • 02. Theoz – ”Som du vill”
  • 03. Shirley Clamp – “Let There Be Angels”
  • 04. Omar Rudberg – ”Moving Like That”
  • 05. Danne Stråhed – ”Hallabaloo”
  • 06. Cornelia Jakobs – ”Hold Me Closer”
  • 07. Robin Bengtsson – “Innocent Love”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 



Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se



Musiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen