Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Malou Prytz

Foto & copyright: Per Kristiansen/Warner Music
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Malou Prytz som tävlar med bidraget “Bananas” i den första deltävlingen den 5:e februari.

 

Bakgrundsfakta

18-åriga Malou Prytz från Ryd i Tingsryds kommun slog igenom stort i och med sin medverkan i Melodifestivalen 2019 med låten I Do Me som tog henne direkt till final om än att resan slutade med en sistaplats i finalen. Bara ett år senare var hon tillbaka igen, den här gången med låten ”Ballerina” som var en något mer allvarlig låt mot hur det hade låtit året innan. Den gången tog hon sig till Andra chansen där resan tog stopp i en duell mot Paul Rey.

Förutom Melodifestivalen har Malou också släppt en EP och nu är hon tillbaka i tävlingen för en tredje gång, den här gången får hon dessutom inleda hela tävlingen! Hennes tävlingsbidrag heter ”Bananas” och den är gjord av Alice Gernandt (Ace Wilder), Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb.

Följ gärna Malou Prytz i sociala medier via hennes officiella Instagramkonto.

 

Hela startfältet i deltävling 1

  • 01. Malou Prytz – “Bananas”
  • 02. Theoz – ”Som du vill”
  • 03. Shirley Clamp – “Let There Be Angels”
  • 04. Omar Rudberg – ”Moving Like That”
  • 05. Danne Stråhed – ”Hallabaloo”
  • 06. Cornelia Jakobs – ”Hold Me Closer”
  • 07. Robin Bengtsson – “Innocent Love”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera