Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Tone Sekelius

Foto & copyright: Kristian Pohl/Emperial
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Tone Sekelius som tävlar med bidraget “My Way” i den andra deltävlingen den 12:e februari.

 

Bakgrundsfakta

24-åriga Tone Sekelius är en välkänd Youtuber och artist som bland annat har gjort sig känd för låtarna Awakening” och ”One More In The Crowd”. Bägge släpptes under 2017 varav den sistnämnda blev den officiella Pridelåten på Stockholm Pride det året.

I början av 2021 kom Tone ut som transperson och efter det följde bland annat dokumentärserien om henne på Discovery+. Tone blir därmed den första transpersonen som tävlar i Melodifestivalen, och det gör hon med bidraget ”My Way” som hon har gjort tillsammans med Anderz Wrethov.

Följ gärna Tone Sekelius i sociala medier via det officiella Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 2

  • 01. Liamoo – ”Bluffin”
  • 02. Niello & Lisa Ajax – ”Tror du att jag bryr mig”
  • 03. Samira Manners – ”I Want To Be Loved”
  • 04. Alvaro Estrella – “Suave”
  • 05. Browsing Collection – “Face In The Crowd”
  • 06. John Lundvik – ”Änglavakt”
  • 07. Tone Sekelius – “My Way”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera