Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Shirley Clamp

Foto & copyright: Magnus Ragnvid/Shirley Clamp AB
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Shirley Clamp som tävlar med bidraget “Let There Be Angels” i den första deltävlingen den 5:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Melodifestivalveteranen Shirley Clamp är tillbaka i tävlingen för ett sjunde försök! Hon debuterade 2003 och har därefter även tävlat 2004, 2005, 2009, 2011 och senast 2014. Ifjol var hon även en programledare för Andra chansen tillsammans med Christer Björkman.

Förutom Melodifestivalen har hon även synts till i en rad andra sammanhang som t.ex. Eurovisionkommentator 2009, och självklart även släppt musik utanför tävlingen. Hon var även med och körade i Eurovision bakom gruppen Antique (för Grekland) 2001, samt bakom Hanna & Lina i Melodifestivalen 2002.

Senast Shirley var med och tävlade i sammanhanget var 2014 och nu åtta år senare är hon tillbaka med låten ”Let There Be Angels” som hon har varit med och gjort tillsammans med Mats Tärnfors, Pelle Nylén och Jakob Skarin.

Följ gärna Shirley Clamp i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 1

  • 01. Malou Prytz – “Bananas”
  • 02. Theoz – ”Som du vill”
  • 03. Shirley Clamp – “Let There Be Angels”
  • 04. Omar Rudberg – ”Moving Like That”
  • 05. Danne Stråhed – ”Hallabaloo”
  • 06. Cornelia Jakobs – ”Hold Me Closer”
  • 07. Robin Bengtsson – “Innocent Love”

 

Fler delar i serien

 


 

Kommentera