Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Shirley Clamp

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Magnus Ragnvid/Shirley Clamp AB
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Shirley Clamp som tävlar med bidraget “Let There Be Angels” i den första deltävlingen den 5:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Melodifestivalveteranen Shirley Clamp är tillbaka i tävlingen för ett sjunde försök! Hon debuterade 2003 och har därefter även tävlat 2004, 2005, 2009, 2011 och senast 2014. Ifjol var hon även en programledare för Andra chansen tillsammans med Christer Björkman.

Förutom Melodifestivalen har hon även synts till i en rad andra sammanhang som t.ex. Eurovisionkommentator 2009, och självklart även släppt musik utanför tävlingen. Hon var även med och körade i Eurovision bakom gruppen Antique (för Grekland) 2001, samt bakom Hanna & Lina i Melodifestivalen 2002.

Senast Shirley var med och tävlade i sammanhanget var 2014 och nu åtta år senare är hon tillbaka med låten ”Let There Be Angels” som hon har varit med och gjort tillsammans med Mats Tärnfors, Pelle Nylén och Jakob Skarin.

Följ gärna Shirley Clamp i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 1

  • 01. Malou Prytz – “Bananas”
  • 02. Theoz – ”Som du vill”
  • 03. Shirley Clamp – “Let There Be Angels”
  • 04. Omar Rudberg – ”Moving Like That”
  • 05. Danne Stråhed – ”Hallabaloo”
  • 06. Cornelia Jakobs – ”Hold Me Closer”
  • 07. Robin Bengtsson – “Innocent Love”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen