Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Browsing Collection

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Jan-Erik Lindkvist
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Browsing Collection som tävlar med bidraget “Face In The Crowd” i den andra deltävlingen den 12:e februari.

 

Bakgrundsfakta

Hårdrocksbandet Browsing Collection bildades i Skövde år 2008 av Moa Lenngren och Carro Karlsson som träffades på en musiklektion på högstadiet och bestämde sig där att börja lira musik ihop. I en tidigare intervju med oss, gjord inför deras medverkan i P4 Nästa-finalen 2019, beskrev de bandets musikstil som hårdrock eller snarare “metalinfluerad punkrock med trallvänliga melodier och ett riktigt gött gung”.

Bandet består inte bara av Moa och Carro, utan inför deras första spelning behövde de en basist och då hoppade Moas lillasyster Nora Lenngren in, och hon har sedan valt att stanna kvar som fast bandmedlem. Därefter har olika medlemmar genom åren kommit och gått, men det var först när de fick in Mimi Brander på sång som de ansåg att de blivit kompletta. Denna kvartett kommer nu att tävla tillsammans i Melodifestivalen 2022!

Förutom sin tidigare medverkan i P4 Nästa har gruppen uppträtt på en rad olika festivaler och de har även släppt två album. Härnäst väntar Melodifestivalens stora scen där de tävlar med låten ”Face In The Crowd” som gruppen har gjort tillsammans med Sandra Bjurman och Jimmy Wahlsteen.

Innan vi får höra den officiella Melodifestivallåten kommer här ett smakprov från deras repertoar:

 

Följ gärna gruppen i sociala medier via den officiella Facebooksidan och Instagramkontot.

 

Hela startfältet i deltävling 2

  • 01. Liamoo – ”Bluffin”
  • 02. Niello & Lisa Ajax – ”Tror du att jag bryr mig”
  • 03. Samira Manners – ”I Want To Be Loved”
  • 04. Alvaro Estrella – “Suave”
  • 05. Browsing Collection – “Face In The Crowd”
  • 06. John Lundvik – ”Änglavakt”
  • 07. Tone Sekelius – “My Way”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen