Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför Melodifestivalen 2022: Lär känna Anders Bagge

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: Marcus Järvinen
Bilden är hämtad från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.

MELODIFESTIVALEN 2022. Vi smygstartar den kommande Melodifestivalsäsongen med fakta om de artister som tävlar. Denna gång handlar det om Anders Bagge som tävlar med bidraget “Bigger Than The Universe” i den tredje deltävlingen den 19:e februari.

 

Bakgrundsfakta

I vanliga fall är vi vana att se Anders Bagge sitta med i Idoljuryn i TV4, en roll han haft nästan alla år sedan 2008, men i år blir det lite annorlunda då Bagge tar steget upp på Melodifestivalens stora scen där han får avsluta den tredje deltävlingen med bidraget ”Bigger Than The Universe” som han har varit med och gjort tillsammans med Jimmy Jansson, Peter Boström och Thomas G:son.

Anders Bagge har förutom sitt Idol-uppdrag en artistkarriär, bland annat var han en del av grupperna Leagacy of Sound och Ruff ’N’ Ready på 1990-talet innan han sedan grundade sitt eget produktionsbolag. Och under våren 2021 gjorde han stor framgång som deltagare i Masked Singers i TV4. Så här såg ett av hans framträdanden ut då (utklädd till karaktären Sjöbjörnen):

 

Följ gärna Anders Bagge i sociala medier via hans officiella Instagramkonto.

 

Hela startfältet i deltävling 3

  • 01. Cazzi Opeia – ”I Can’t Get Enough”
  • 02. Lancelot – “Lyckligt slut”
  • 03. Lisa Miskovsky – “Best To Come”
  • 04. Tribe Friday – ”Shut Me Up”
  • 05. Faith Kakembo – ”Freedom”
  • 06. Linda Bengtzing – ”Fyrfaldigt hurra!”
  • 07. Anders Bagge – ”Bigger Than The Universe”

 

Fler delar i serien

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen